BBC se oglasio povodom optužbi da su komentatori bili blagonakloni prema Novaku Đokoviću tokom prenosa finala Vimbldona 1Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Britanski javni servis BBC oglasio se saopštenjem povodom kritika da komentatori nisu bili dovoljno kritični prema Novaku Đokoviću tokom televizijskog prenosa vimbldonskog finala u kojem su se sastali srpski teniser i Karlosa Alkaraza.

Endrjuu Kaslu, koji je komentarisao finale iz studija sa Timom Henmanom i Todom Vudbridžom, zamereno je da je bio veoma blag prema Novaku u momentu kada je polomio reket udarivši njime u stub na mreži.

Kasl je u prenosu rekao da „je razumljivo što je Đoković iznerviran jer je izgubio gem u odlučujućem setu“, a gledaoci BBC su smatrali da njegov komentar nije bio dovoljno kritičan.

„Dobili smo pritužbe od ljudi koji su imali osećaj da je naš komentar favorizovao Novaka Đokovića te one koje se tiču osude njegovog ponašanja posle lomljenja reketa o stub na mreži. Dok je Endrju Kasl u prvi plan stavio Đokovićev bes i frustraciju i da je to bilo razumljivo u tako ključnom momentu meča, takođe je bilo jasno da je njegovo ponašanje pogrešno i da je Đoković s pravom opomenut. Endjru je takođe naglasio da takvo ponašanje može da bude opasno, gledajući na neke ranije incidente Đokovića, rekavši, ‘diskvalifikovan je na US Openu posle nenamernog pogađanja linijskog sudije, to je bio opasan trenutak iz mnogo razloga’, piše u saopštenju, a zatim se dodaje:

„Razumemo kako su ti komentari uticali na neke i podelili smo ovo viđenje sa programskim timom. Tokom finala, naš tim je analizirao sve i hvalio oba igrača. Hvalili su Alkarasa zbog tako sjajne igre u tim godina, varijacijama u igri i Endrju je takođe učestvovao u tome hvaleći igru Alkarasa“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari