Novak posle poraza u finalu poslao snažnu poruku, pa zaplakao: Idemo dalje, biću još jači nego što sam bio 1foto:EPA

Dostojanstveno je Novak Đoković podneo tek drugi poraz u finalu Vimbldona. Posle pet setova, predao je krunu Karlosu Alkarazu, ali je poručio svima da će se sledeće godine vratiti još jači.

Imao je Đoković mnogo više iskustva u odnosu na Alkaraza kada su mečevi na travi u pitanju. Uostalom, večeras je doživeo poraz na centralnom terenu posle deset godina, tokom kojih je beležio sve same pobede.

Nažalost, u svom devetom pokušaju da dođe do osme titule na Vimbldonu, suočio se sa 20-godišnjim Špancem koji je bio bolji u pet setova (1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4).

Tužan zbog poraza i prilike da dođe do 24. grend slem titule, Đoković je poručio da je impresioniran kako se Alkaraz tako brzo prilagodio igri na travnatoj podlozi.

– Čestitam Karlosu i njegovom timu na izvanrednom rezultatu. Pokazao si kvalitet u odsutnim trenucima. Pronašao si servis kada je bilo najvažnije i zasluženo si pobedio. Znao sam da ću sa tobom imati problema na šljaci i betonu ali nisam verovao da ćeš tako brzo napredovati na travi do mere da možeš da me ugroziš. Svaka ti čast na tome. Prvo si u Kvinsu došao do pobede, a potom na Vimbldonu pružao neverovatne partije – iskreno je Đoković pružio ruku boljem.

Kao teniseru sa najviše osvojenih grend slemova u istoriji tenisa, Đokoviću sigurno nije prijala pozicija poraženog na ovosezonskom Vimbldonu.

Ipak, svestan je i sam da je u prošlosti bilo situacija kada se vraćao iz velikog minusa i uspevao da trijumfuje i osvaja trofeje u Londonu.

– Nije lep osećaj kada izgubiš finale. Ipak, kada se emocije budu slegle, siguran sam da ću osećati veliku zahvalnost na svemu što sam postigao ove sezone na Vimbldonu. Dobio sam toliko velikih mečeva, možda i u okolnostima kada sam neka finala mogao i da izgubim. Setimo se samo onog protiv Rodžera Federera 2019. godine. U tom smislu, mislim da sam ovim porazom sada „pola pola“.

Pre večerašnjeg poraza, Đoković je vezao dve titule na grend slemovima u Australiji i Parizu.

– Verovanto ću sutra biti ponosan ostvarnim rezultatom, trenutno sigurno nisam. Izgubio sam od boljeg, ali idemo dalje. Vratiću se još jači nego što sam bio – uveren je Đoković koji se na kraju izlaganja obratio porodici.

Dok je govorio, okrenut svojim najmilijima, zastao je za trenutak, oborio pogled i zaplakao.

– Lepo je videti sina da se osmehuje i posle izgubljenog finala. Volim vas sve puno i hvala vam na ogromnoj podršci – ponosito je zaključio najuspešniji igrač u istoriji tenisa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari