Bedem ispred Borjanovog gola 1Foto: STARSPORT

Dok se o napadu Crvene zvezde vodi polemika, naročito oko toga da li je ekipi potreban još jedan špic ili ne, u vezi sa odbranom ne postoji dilema.

Trener Vladan Milojević brzo je uspeo da složi kockice i da ispred gola Milana Borjana napravi bedem.

Crveno-beli su i u derbiju drugog kola Superlige, protiv Radničkog iz Niša (2:0), uspeli da sačuvaju svoju mrežu. Borjan je tako niz produžio na pet mečeva bez primljenog gola, odnosno 450 minuta. Odlazak Demijena le Taleka nije ni osetio u zadnjoj liniji pošto je reprezentativac Australije Miloš Degenek došao potpuno fizički spreman, a nije mu trebalo mnogo da se privikne na Milojevićeve taktičke zahteve. Starosedeoci Stojković, Savić, Rodić, kao i prvi džoker sa klupe Babić, nastavili su da korektno obavljaju posao koji su započeli još prošle sezone.

Nesavladivost Zvezdine odbrane naročito može da raduje uoči presudnih mečeva u kvalifikacijama za Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Šampion Srbije već u sredu igra revanš meč drugog kola kvalifikacija za LŠ protiv litvanske Suduve, gde će braniti beogradskih 3:0. Trener Milojević je posle utakmice sa Radničkim naglasio da još nije potpuno zadovoljan igrom ekipe, ali da se kockice u svim segmentima igre sve više slažu iz meča u meč.

– Imamo dosta igrača koji su totalno van ritma, neki igrači dolaze iz povrede, ali imam strpljenja za njih, vredni su momci i zaslužuju da igraju. Stojiljković dobro radi, omela ga je povreda i treba mu vreme. Da biste pružili dobre igre, morate da budete dosta dobro pripremljeni i on mora kroz utakmice da se razigrava. Nije on zaboravio da igra fudbal – rekao je Milojević.

Rezultati ove sezone

Spartaks – C. zvezda 0:0

C. zvezda – Spartaks 2:0

C. zvezda – Dinamo Vranje 3:0

C. zvezda – Suduva 3:0

C. zvezda – Radnički Niš 2:0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari