Belić (Čukarički) pred meč s Moldeom: Zaslužili smo pun stadion 1Foto: Beta/FK Čukarički

Odoleo je Čukarički svim napadačkim nasrtajima kolega u dresu Moldea: činjenica da su u Norveškoj mreže ostale netaknute daje za pravo srpskom predstavniku da večeras na Banovom brdu (20.45) pokuša da ostvari istorijsku pobedu.

Beogradski klub nikada nije igrao u trećoj rundi kvalifikacija jednog evropskog takmičenja; nakon odigranih 0:0 u Norveškoj, izabranici Aleksandra Veselinovića pokušaće da trijumfuju protiv vrlo nezgodne i ekipe koja neguje ofanzivni fudbal.

Nemanja Belić, golman Čukaričkog, sa punim pravom proglašen je igračem utakmice u Norveškoj. Zahvaljujući njegovim briljantnim intervencijama Čukarički je u prvom poluvremenu sačuvao sopstveni gol, osetno unervozivši domaćina u nastavku meča. Veselinović će i večeras taktički postaviti igru na način da obezbedi sve prilaze sopstvenom golu, pogotovo po bokovima sa kojih su puno problema imali u prvom susretu, mučivši se sa brzinom i prodornošću Ejkrema i Omojžuanfoa. Izborom da u startnoj postavi uvek ima najmanje petoricu igrača do 21 godine, Veselinović je preuzeo koncepcijski rizik, pogotovo u okolnostima konstantnih napada rivala, kada taktička disciplina nije osnovna preokupacija mladih.

– U Norveškoj smo pre svega delovali kao kolektiv i to je naše najjače oružje. Svesni smo da samo tako možemo do plasmana u narednu rundu. Znamo i gde smo grešili u prvom meču, nismo počeli kako treba, bila je to posledica veštačkog terena i mladosti našeg tima. Kako je utakmica odmicala, delovali smo sve bolje. Eto, i ja u prvom poluvremenu nisam imao prostora da se ubacujem napred, Molde nas je jednostavno naterao da se branimo, dok je u nastavku bilo mnogo, mnogo bolje – istakao je Miroslav Bogosavac.

Mladom reprezentativcu Srbije večeras će od preke potrebe biti potrebna pomoć saigrača po levom krilu. Nažalost, odlični tehničar Veljko Birmančević moraće da propusti susret zbog dobijenog crvenog kartona u Norveškoj. Trener Veselinović biće u prilici da napravi i određene rokade: na opšte iznenađenje u Moldeu je Đorđević zauzeo mesto koje je inače „pripadalo“ Lukoviću po levom krilu, dok na suprotnoj strani nije bilo izuzetno talentovanog 18-godišnjeg Vidosavljevića. Prednost je dobio Ovusu, reprezentativac Gane koji je na nedavno završenom Kupu afričkih nacija pružao dobre partije i jedan je od prioriteta prodaje kluba sa Banovog brda.

– Od početka sezone smo najavili da ćemo igrati na gol više, tako će biti i protiv Moldea. I ukoliko postignemo gol više od rivala, eto nas u trećoj rundi – optimista je Bogosavac, koji je sa 23 godine jedan od iskusnijih u postavi Čukaričkog.

Belić: Zaslužili smo pun stadion

„Voleo bih da dođe veliki broj ljudi na stadion, mislim da smo zaslužili podršku. Bilo je posebno veče protiv Banantsa, bilo bi još lepše da napunimo stadion protiv Moldea, da imamo vetar u leđa. Verujem da u revanšu možemo da pobedimo i da se zajedno radujemo, da ispišemo nove stranice istorije Čukaričkog“, poruka je golmana Belića navijačima kluba pred večerašnji revanš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari