Bentil sleće na Mali Kalemegdan 1EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Prvak Srbije dogovorio dolazak iskusnog košarkaša.

Prema tvrdnji Sportkluba, Crvena zvezda dovodi Bendžamina Bentila, starog 27 godina, visokog 206 centimetara i snalažljivog na svim pozicijama u reketu.

Reč je o snažnom košarkašu izrazitih atletskih sposobnosti, koji je tokom poslednje Evrolige odigrao 23 utakmice u dresu tima iz Milana, s prosekom od pet poena i 2,4 skoka.

Pre dolaska u Italiju, afrički internacionalac je igrao u Turskoj za Bahčešehir, dve sezone je proveo u Panatinaikosu, jednu u Peristeriju, a po pola u Bilbau i Šalonu.

Bivši student američkog Uniiverzitetu Probidens 2016. godine je izašao na draft, kada je prava na njega dobio Boston Seltiks. Međutim, profesionalnu krijeru je započeo u razvojnom timu Indijane Pejsers.

Kratko je igrao u kineskoj CBA ligi, a onda se se vratio u Razvojnu ligu, da bi kasnije, kao član Dalasa, postao prvi košarkaš iz Gane u NBA.

Kada parafora ugovor, Bentil će postati šesto pojačanje Crvene zvezde, jer su pre njega na Mali Kalemegdan stigli Nemanja Nedović, Hasan Martin, Džon Holand, Dalibor Ilić i pomenuti Filip Petrušev.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari