Benzema i Haland i daju, i nameštaju 1Karim Benzema EPA-EFE/Kai Forsterling

Španski sportski list „Marka“ napravila je presek najboljih napadača na stratu fudbalskih prvenstava takozvanih „Liga petice“.

Najbolje je, po njihovoj rang listi, počeo Karim Benzema. Iako ima 33 godine, francuski napadač je za Real Madrid na pet utakmica postigao šest golova i imao pet asistencija.

Odmah za njim je norveško „čudo od deteta“ Erling Haland. Mladi napadač Borusije Dortmund postiže gol na svakih 64 minuta, a ove sezone je već dao sedam uz tri asistencije na pet odigranih utakmica u Bundesligi.

U Nemačkoj briljira i Robert Levandovski, na pet mečeva postigao je sedam golova za Bajern, ali nije imao nijednu asistenciju i zato se rangira iza Halanda. Prošle sezone je dao 41 gol.

Najveće iznenađenje na ovoj listi je fudbaler Vest Hema Majkl Antonio. On je odigrao četiri utakmice, dao četiri gola i imao tri asistencije u Premijer ligi.

Na petom mestu ove ad-hok liste je Kilijan Mbape, na šest utakmica za Pari Sen Žermen u Ligi 1 postigao je četiri gola i zabeležio tri asistencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari