Bernando Silva ponuđen Real Madridu? 1Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Bernardo Silva je već nedeljama jedan od protagonista transfer tržišta FK Barselona.

Vezista Mančester sitija je bila opcija koju je sportski menadžment kluba Blaugrana razmatrao da pojača vezni red u slučaju da Frenkie de Jong prihvati ponudu Mančester junajteda.

Portugalski vezista se radovao mogućnosti odlaska na Kamp Nou, do te mere da je njegov trener Pep Gvardiola morao da se nosi sa glasinama, uveravajući da će on ostati u klubu.

De Jong je i dalje u timu Barse, a opcija da Bernardo Silva nosi dres Blaugrane se prolongirala.

Pošto su vrata tima predvođena Ćavijem Ernandezom bila zatvorena, njegov predstavnik Horhe Mendeš nastavio je da ispituje tržište i prema pisanju lista L’Ekip, on bi Portugalca ponudio Real Madridu.

Prošle sezone Bernardo Silva je bio jedan od fudbalera koje je najviše koristio Gvardiola i sve ukazuje na to da će i ove sezone biti jedan od stubova „Građana“.

I pored toga, kako se čini, on ne isključuje odlazak sa „Etihada“.

Jedan od velikih problema je to što sa još tri godine ugovora sa šampionom Engeske, Siti nije u prilici da olakša njegov odlazak.

U stvari, kada je Barsa testirala mogućnost dovođenja Silve, tim sa Ostrva je procenio transfer na 80 miliona.

Ponuda stoji na stolu Real Madrida, ali nakon što je „Kraljevski klub“ platio 80 miliona evra za Orelijana Čuamenija, Real Madrid već ima kompletnu listu veznih igrača.

Kazemiro, Luka Modrić, Toni Kros, Fede Valverde i Eduard Kamavinga se čine kao idealna kombinacija na sredini terena na koju će računati trener Karlo Anćeloti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari