Pre puta u Napulj vaterpolisti Partizan Rajfajzena priželjkivali su remi sa bogatim i iskusnim Posilipom, pristajali čak i na minimalan poraz od Napolitanaca, ali su se, samo na zaprepašćenje neupućenih u potencijal mlade ekipe s Banice, sa Apenina vratili sa obećavajućih golom prednosti (7:6) pred revanš četvrtfinala Evrolige, 22.

Pre puta u Napulj vaterpolisti Partizan Rajfajzena priželjkivali su remi sa bogatim i iskusnim Posilipom, pristajali čak i na minimalan poraz od Napolitanaca, ali su se, samo na zaprepašćenje neupućenih u potencijal mlade ekipe s Banice, sa Apenina vratili sa obećavajućih golom prednosti (7:6) pred revanš četvrtfinala Evrolige, 22. ili 23. maja u Beogradu.
– Ne bih se složio sa komentarima u stilu – nije Partizan bio toliko dobar, koliko je Posilipo bio loš. Istina je da italijanski klub ove sezone igra u promenljivoj formi, moguće je i da su nas malo potcenili, ali ova pobeda je prvenstveno rezultat naše kvalitetne, pametne, srčane i kolektivne igre. Spremili smo sjajnu taktiku, a u vodi je svako pružio i više od 100 odsto ličnih mogućnosti. Prvenstveno u fazi odbrane, za koju smo znali da će biti ključ uspeha. Malo je reći da smo zaslužili trijumf nad našim favorizovanim protivnikom. Jednostavno, to je bilo Partizanovo veče – uživa u velikom trijumfu, trostruki strelac za crno-bele Duško Pijetlović.
Mladi centar kluba sa Banjice, sa ubedljivo najmanjim prosekom starosti u najjačem evropskom kupu, veruje da on i njegove kolege nisu rekle poslednju reč u borbi za titulu kontinentalnog šampiona. Vrata fajnal-fora su odškrinuta…
– I za njih i za nas će revanš doneti ogroman psihološki pritisak. Od Udovičića i ekipe se očekuje da opravdaju uložen novac i snagu lige iz koje dolaze, dok će nama nad glavama kao mač visiti porasle ambicije naše javnosti i navijača. Iz tog razloga mislim da će na završni turnir otići mentalno jača i stabilnija ekipa. Nadam se, naravno, da je Partizan taj koji će ostati u borbi za najvažniji klupski trofej, da ćemo izbeći euforiju, postaviti se kao da krećemo od nule i još jednom pokazati da spadamo u evropski vrh. Moramo iskoristiti vetar u leđa, koji će nam za dve nedelje dati naši „grobari“ – nada se dobrom raspletu ovog dvomeča sidraš crno-belih i naše reprezentacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari