Bez pozitivnih u "mehuru" 1Foto: EPA-EFE/ JUSTIN LANE

Mere prevencije i stroga pravila cirkulisanja igrača i članova stručnog štaba 22 ekipe učesnika nastavka NBA sezone daju rezultate.

U Diznijevom svetu nadomak Orlanda očekuje se završnica NBA sezone sa početkom 31. jula; na osnovu podataka dobijenih nakon testiranja na kovid 19 može se zaključiti da će osnovni preduslov biti ispunjen i da bi takmičenje trebalo da počne prema već postojećem rasporedu.

Naime, od 13. jula u takozvanom „mehuru“ obavljeno je ukupno 346 testova i nijedan nije bio pozitivan.

Tim testovima obuhvaćeni su košarkaši, ali i celokupno prateće osoblje uključujući trenere, radnike u halama…

Protokol je veoma jasan; učesnicima je omogućeno i da koriste pametno prstenje pomoću kojih u svakom trenutku mogu da znaju da li imaju simptome karakteristične za virus korona.

Izlasci i naknadni ulasci u „mehur“ najstrože su zabranjeni.

Svi koji su dobili dozvolu da borave u Diznijevom svetu testiraju se na kovid 19 na svaka dva ili tri dana; radijus kretanja je tačno određen i zabranjeno je međusobno mešanje igrača i osoblja u stručnom štabu sa članovima drugih ekipa.

Ako se zna da je period inkubacije između sedam i 14 dana, jasno je zbog čega su testiranja tako česta u samom „mehuru“.

Jednostavno, simptomi na kovid-19 mogu se pojaviti danima nakon ulaska u Diznijev svet; s tim u vezi, kretanja i kontakti se sa punim pravom konstantno kontrolišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari