Elzan BibićElzan Bibić. Foto: EPA-EFE/Erdem Sahin

Srpski atletičar Elzan Bibić rekao je danas da su njegov glavni fokus za 2024. godinu Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre, ali i dodao da se raduje nastupu na predstojećem Svetskom prvenstvu u krosu u Beogradu.

„Prvi put ću trčati Svetsko prvenstvo u krosu. Imam dosta iskustva sa krosevima gde sam i osvajao medalje kao junior i mlađi senior na kros šampionatima Evrope, ali kros sveta je posebna priča“, rekao je Bibić, prenosi Srpski atletski savez.

„U dogovoru sa selektorom Zukovićem voleo bih da Srbiju prvi put predstavim zajedno sa svojim kolegama iz reprezentacije u štafetnoj trci koja je sve više atraktivna na krosevima, a gde se trči 4×2 kilometra u mešovitom timu“, dodao je on.

Rekorder Srbije na 1.500, 3.000 i 5.000 metara je na startu takmičarske 2024. osvojio zlato na šampionatu Balkana u trci na 3.000 m u Istanbulu.

„Moj glavni fokus za sezonu 2024. jeste Evropsko prvenstvo u Rimu i Olimpijske igre. Već radim pripreme u Beogradu sa svojim fizioterapeutom Milošem Japundžićem, posle toga ću i uvodne pripreme najverovatnije odraditi na svojoj planini Pešter (Karajukića Bunari), dok će završne pripreme biti na nekoj većoj nadmorskoj visini što će zavisiti od treninga“, naveo je on.

Bibića već u petak očekuje jak miting iz Gold serije IAAF na 3.000 metara.

„Ove godine nisam trčao puno mitinga i trenutno se nalazim na čekanju za Svetsko prvenstvo u Glazgovu gde bih trčao 1.500 metara“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari