Birčević oprostio Partizanu 1Foto: STARSPORT

Samo tri utakmice ABA lige odigraće se u 14. kolu. Korona virus poremetio je planove većini ekipa, a među onima koji će se takmičiti ovog vikenda nalazi se  i Partizan.

Tačno na polovini regionalne sezone, sa šest poraza, crno-beli imaju izuzetno loše prolazno vreme i da bi se našli u konkurenciji za plasman u plej-of moraće drugi deo takmičarske godine da odigraju perfektno.

Svesni da su napravili teško razumljive propuste i da je sve po lošem pošlo faktički od prvog kola i duela sa Borcem na Novom Beogradu, izabranici Saša Filipovskog u subotu će imati hiljadu motiva da trijumfalno napuste Čačak (17.00).

Džoš Perkins je tokom Božićnih praznika već promovisan u novog plejmejkera, iako su se brojna inostrana imena pominjala kao alternacije na krilnom centru, knjiga bi lako mogla da spadne na Stefana Birčevića, s kim je pre samo četiri meseca prilično nekorektno prekinuta saradnja.

Naime, doskorašnji reprezentativac Srbije tada je putem mejla saznao da u Partizanu više ne računaju na njega.

Bio je uporan, sve dok nije bio obeštećen na adekvatan način, nije želeo da potpiše ni za jedan drugi klub.

Na kraju je isterao svoje i faktički bio nadomak prelaska u čačanski Borac. ali je nedugo posle potpisa dobio opciju da se preseli u Japan, što mu je delovalo veoma primamljivo.

Hirošima je bila spremna da ga obaveže na jednogodišnju saradnju, međutim usled odluke tamošnje vlade da zbog pandemije korona virusa najmanje na mesec dana zaprani ulazak ljudi iz inostranstva u zemlju, iskusni košarkaš bio je onemogućen da se priključi nesuđenim saigračima.

U međuvremenu, u Partizanu su izgleda odlučili da se „pospu pepelom“ i zamole Birčevića za oproštaj grehova.

Kako je na kraju ostao bez kluba, a kao iskreni partizanovac, nekadašnji košarkaš kragujevačkog Radničkog, španskog Estudijantesa….blizu je odluke da po treći put zaigra za beogradske crno-bele.

Hirošima bi prethodno trebalo da ga oslobodi ugovorne obaveze posle čega bi Birčević potpisao novu saradnju sa Partizanom.

Prethodno, za Partizan je debitovao u sezoni 2016/2017, u kojoj je imao prosek od 12,52 poena, 5,73 skoka i 1,1 asistencija na 60 utakmica u tri takmičenja (ABA liga, Superliga, Liga šampiona).

Birčević se drugi put vratio u Humsku u leto 2019. i bio deo ekipe koja je osvojila Superkup ABA lige i Kup Radivoja Koraća, ali i koja je pre prekida sezone zbog korana virusa izborila pol poziciju u plej-ofu regionalnog takmičenja, te ostvarila najbolji rezultat od svih pred početak završnih rundi u Evrokupu.

Raznovrsnost Borca

– Imaju neugodnu ekipu, pokretljive centre koji mogu da pogode za tri poena. Znaju da igraju brzo, preuzimaju, znaju i da stanu u zonu, tako da očekujem razne trikove. Što se nas tiče, važno je da smo u fundamentima napada i odbrane na visokom nivou, da imamo visoku energiju i što je najvažnije da odigramo utakmicu maksimalno sa respektom za sebe i za protivnika  – istakao je Sašo Filipovski, trener Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari