Bitka koju Srbija nije mogla da dobije: Pavlović izabrao Nemačku 1Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Talentovani srpski fudbaler, rođen i odrastao u Nemačkoj, ipak prihvatio poziv „Pancera“.

Pokušali su predstavnici Fudbalskog saveza Srbije, pre svih Stevan Stojanović, koji je kao direktor reprezentacije direktno razgovarao sa roditeljima i samim Aleksandrom Pavlovićem (20 godina), ali srce talentovanog fudbalera minhenskog Bajerna više je vuklo ka Nemačkoj.

Nekako je od samog početka „diplomatske bitke“ delovalo da je Srbija u inferiornom položaju, iako je, navodno, Pavlović obavestio čelnike oba saveza da će posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj odlučiti za koju će reprezentaciju zaigrati.

Bild je još pre tri dana nagovestio da će Nemčka izaći kao pobednik, a danas se takvo saznanje uglednog lista izgleda i obistinilo.

Naime, nemački novinari pišu da je Pavlović dobio poziv za martovske prijateljske utakmice sa Francuskom (23. mart) i Holandijom (26. mart), s obzirom na to da njegov saigrač iz Bajerna Leon Gorecka nije uvršten na spisak kandidata.

Bild takođe navodi “ da je ovo važan signal srpskom savezu, koji se i dalje bori za dragulj Bajerna. Podsetimo. Pavlovićev otac je iz Srbije, pa bi on mogao da izabere i Srbiju. Ali ovaj potez Nagelsmana definitivno ga približava Nemačkoj.“

Teorijski, prema novim pravilima Fife, čak i ako bude odigrao oba prijateljska meča, Pavlović će imati pravo da promeni reprezentativne boje, s obzirom na to da fudbaleri do 21 godine mogu, da posle maksimum tri odigrane utakmice, izaberu drugu reprezentaciju.

Ipak, verovatnoća je zaista mala da će se tako nešto i dogoditi, barem kada je Aleksandar Pavlović u pitanju.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari