Bivši fudbaler i trener Partizana Miodrag Ješić poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Rume 1Foto: Starsport/Srđan Stevanović

Nekadašnji fudbaler i trener Partizana Miodrag Ješić poginuo je u saobraćajnoj nesreći na putu Ruma-Jarak, saopštio je danas klub iz Humske.

Miodrag Ješić, rodjen 1958. godine, seniorsku fudbalsku karijeru je počeo u Partizanu gde je ostao pet godina (1980-1985). Za crno-bele je odigrao 148 ligaških mečeva i postigao 13 golova.

On se posle toga preselio u Tursku i za dva tamošnja kluba, Altaj i Trabzonspor, odigrao još pet sezona.

U Partizan se vratio 1991, ali je ostao samo godinu dana, nakon čega je 1994. godine u Turskoj završio igračku karijeru.

Trenersku karijeru je počeo nedugo posle okončanja igračke, a radio je u skoro 30 klubova. ;Vodio je, izmedju ostalih, OFK Beograd, Partizan, Liteks, Budućnost, Sarajevo, a radio je i u Turskoj, Kini, Libiji, na Maldivima, u Tunisu, Iranu i Saudijskoj Arabiji, gde je u septembru okončao poslednji trenerski angažman.

Kao igrač, bio je šampion Jugoslavije sa Partizanom, a kao menadžer prvak arapske lige sa Sfaksijenom iz Tunisa, Bugarske sa CSKA iz Sofije, šampion Libije sa Al Itihadom i Mjanmara sa Jangonom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari