Bivši MVP ABA lige ponovo u Megi 1Foto: STARSPORT

Nakon letošnjeg rastanka sa Partizanom izvesno vreme nije ima klub, da bi se kasnije priključio Podgorici u Drugoj ABA ligi. Ipak, saradnja Nikole Jankovića sa Podgoričanima nije dugo trajala, tako da se srpski centar vratio u redove Mege, sa kojom je zaključio saradnju do kraja sezone. Janković je u „ljubičastom“ dresu igrao u sezoni 2015/16 kada su puleni Dejana Milojevića osvojili Kup Radivoja Koraća i igrali finale ABA lige.

Janković će u Megi pokušati da rehabilituje karijeru koja mu je u silaznoj putanji u poslednje dve sezone.

„Srećan sam zbog povratka u Megu u kojoj sam napravio prve seniorske uspehe. Od tada je prošlo pet godina, a u međuvremenu je klub još porastao i stigao do novih visina. Ovo je za mene poznat sistem, sjajni su uslovi za napredak igrača, a ja ću dati sve od sebe na treninzima i na utakmicama kako bi tim ostao u dobrom ritmu i nastavio da se kreće u pravom smeru“, poručio je Janković.

Rođeni Vranjanac ponikao je u redovima FMP, kasnije Crvene zvezde, ali je profesionalnu karijeru započeo u Belgiji 2012.

Igrao je za Pepinster i Šarlroa, a 2015. godine se vratio u Srbiju gde je bio izuzetno zaslužan za sjajne rezultate Mege iz koje je godinu dana kasnije otišao u Olimpiju.

U redovima slovenačkog tima sezonu je završio kao MVP ABA lige, a odatle se otisnuo u tursku Sakariju.

Kasnije je igrao za Estudijantes i Partizan iz kojeg je posle dve i po sezone prešao u Podgoricu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari