Bivši prete večitima 1Foto: STARSPORT

Poslednjeg superligaškog vikenda pred jednonedeljni brejk, vodeći tandem neće mrdati iz Beograda, jer lider Crvena zvezda u najatraktivnijoj utakmici kola, u nedelju, ide na Banovo brdo, u goste Čukaričkom.

Dok prvi pratilac Partizan, dan ranije, na Topčiderskom brdu u malom gradskom derbiju čeka ekipu Voždovca.

Prvi duel nije toliko zanimljiv zbog trenutnog odnosa snaga, jer su Brđani 10. na tabeli, koliko zbog toga što ih vodi bivši igrač i trener branioca titule Nenad Lalatović, od čijeg dolaska je jesenji superligaški davljenik vezao četiri prolećne pobede i jedan remi, odnosno činjenice da je poslednjih sezona timu iz Ljutice Bogdana umelo da stane srce protiv Čuke.

– Čukarički po svom kvalitetu ne zaslužuje mesto na tabeli na kom se nalazi. Igraju u jako dobroj formi u drugom delu prvenstva, najbolje su organizovan klub u Srbiji, imaju dosta kvalitetnih igrača i bivšeg trenera Zvezde na klupi, koji je jedan od najtalentovanijih u svom poslu u zemlji, i sigurno priželjkuje da dobije Zvezdu, kada već ne radi u njoj. Moraćemo da zapnemo ako želimo do pobede. Nadam se da ćemo to uraditi i da ćemo pauzu u prvenstvu dočekati zadovoljni – poruka je šefa struke crveno-belih Miodraga Božovića.

I Partizan ima posla sa svojim nekadašnjim prvotimcem i trenerom Ilijom Stolicom, koji ih pre zimskog raspusta stabilizovao, a u poslednja tri kola nanizao tri trijumfa.

– Voždovac je u dobroj formi, beleži kvalitetne rezultate, ima zanimljiv tim i vidi se i lepa atmosfera i tu dolazimo do ključnog faktora. A to je motivacija. Odnosno, na koji način će fudbaleri Partizana reagovati u ovom meču. Bitno je šta ćemo napraviti u preostala tri kola – oprezan je, ali optimista Marko Nikolić, čiji su izabranici u seriji od 20 mečeva bez poraza u šampionatu.

Raspored i tabela

petak

Novi Pazar – Radnik

subota

Bačka – Radnički               14.00

Spartak – Borac  14.00

Javor – Metalac  17.00

Partizan – Voždovac         17.00

Rad – Napredak  17.00

nedelja

Čukarički – Crvena zvezda              15.00

Vojvodina – Mladost        17.00

Tabela: Crvena zvezda 67, Partizan 61, Vojvodina 57, Napredak 40, Radnički 40, Mladost 38, Voždovac 37, Javor 36, Spartak 34, Čukarički 33, Rad 29, Metalac 26, Bačka 24, Radnik 21, Borac 18, Novi Pazar 17.

Nenad Lalatović: Bez straha

– Ukoliko bude sportske sreće i ako ne bude straha, za koji nemamo razlog, možemo do pozitivnog rezultata. Ako izgubite od Zvezde to su manje-više svi očekivali, ali ako pobedite vi ste junaci – ambiciozan je trener Čukaričkog, s ličnim 2-1-3 skorom u duelima sa Zvezdom, dok je vodio Voždovac, Borac, Napredak i Vojvodinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari