Bivši svetski šampion u šahu Anatoli Karpov hospitalizovan zbog povreda glave, nalazi se u indukovanoj komi 1Foto: shutterstock/ddisq

Bivši svetski šampion u šahu Anatolij Karpov primljen je u bolnicu sa teškim povredama i nalazi se u indukovanoj komi. Ovu informaciju preneo je Telegram kanal 112, a potom potvrdili brojni mediji u Rusiji.

Ruski velemajstor je sa teškim povredama glave hospitalizovan u Moskvi i trenutno se nalazi na intenzivnoj nezi. Navodno, u bolnicu ga je dovezla Hitna pomoć, a bio je bez svesti i alkoholisan. Nakon pregleda, lekari su mu konstatovali teške povrede na glavi i težak prelom leve noge, prenosi Jutranji list.

Ruski biznismen Andrej Kovaljov tvrdi da su nepoznate osobe napale Karpova kada je izlazio iz ruske Državne dume i nanele mu teške telesne povrede. Oglasio se i Karpovov pomoćnik Albert Stepanjan koji je otkrio da je slavni šahista stabilan i da tvrdi da nije povređen, a odbacio je glasine da je Karpov napadnut. Deo ruskih medija piše da je Karpov slučajno pao i udario glavom i zadržan u bolnici na posmatranju.

Anatolij Karpov danas ima 71 godinu, a bio je svetski šampion u šahu od 1975. do 1985. godine, kada je izgubio od Garija Kasparova. Karpov je takođe trostruki svetski šampion po Međunarodnoj šahovskoj federaciji i dvostruki svetski šampion sa reprezentacijom SSSR-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari