Bjelica slavio protiv Teodosića 1Fonet/Ap

La Klipersi izgubili su četvrtu utakmicu zaredom pošto je od njih bila bolja Minesota (123:109), jedan od najvećih rivala u borbi za osmo mesto koje vodi u plej-of.

Timbervulsi su drugo poluvreme otvorili serijom od 13:1, nakon čega su u poslednjoj deonici stigli do prednosti od čak 21 koša što tim iz Grada Anđela nikako nije mogao da stigne, pa se sada nalazi na 10. mestu, 12 utakmica pre kraja regularnog dela takmičenja.

Trener Dok Rivers ponovo je bio nezadovoljan zbog manjka energije i motivacije u redovima svoje ekipe, ističući da nije toliko važno što je poraz stigao u završnici borbe za plej-of, i da mu najviše smeta ležernost s kojom su igrači prišli meču.

– Izgledalo je kao da je Minesota izašla na teren i zagrejala atmosferu a mi sa tim nismo mogli da izađemo na kraj. Pod njihovim pritiskom postali smo slabi. Izgledalo mi je kao da smo se pomirili sa porazom i suviše rano. Mogli ste to da vidite po govoru tela igrača. Ovo je bio veoma razočaravajući poraz, ali ne zbog plej-ofa već zbog načina na koji smo igrali, i zato što se nismo takmičili – kazao je Rivers.

Na drugoj strani, Minesota se nakon ove pobede nalazi na osmom mestu i ima sve solidnije šanse da se nađe u plej-ofu prvi put nakon 2003/04. godine.

– Period propuštanja plej-ofa je nešto čemu je neminovno morao da dođe kraj. Drago mi je da se ta suša završi sa ovim timom. Ali imamo još dosta posla ispred sebe. Imamo još deset utakmica – kazao je Karl-Entoni Tauns, koji je sa 30 poena, deset skokova, tri proigravanja i dve „krađe“ bio najzaslužniji za trijumf domaćina.

Nemanja Bjelica imao je bledo izdanje sa učinkom od dva poena, osam skokova i dve asistencije tokom 22 minuta igre. U ekipi Klipersa istakao se Deandre DŽordan sa 18 poena i 12 skokova. Miloš Teodosić imao je deset poena, dve asistencije i jedan skok, dok je Boban Marjanović zabeležio četiri poena, šest uhvaćenih lopti, dve blokade i asistenciju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari