Bjelica starter, Teo bez šuta 1

Povreda DŽimija Batlera naterala je Toma Tibodoa da Nemanju Bjelicu iz uloge “šestog čoveka” uvrsti u startnu petorku, u trijumfu Minesote protiv Toronta (115:109).

Za 26 minuta u igri tokom utakmice sa Reptorsima, Beli je ubacio tri od devet šuteva iz igre za osam poena, a sakupio je i šest skokova i dve ukradene lopte. Vulvsi su uspeli da pobede odlične Reptorese, iako su bili lišeni pomoći ne samo Batlera, već i sjajnog individualca DŽamala Kraforda. U sastavu trenutno drugoplasirane ekipe na Istoku posebno se istakao Kajl Lauri sa 40 datih poena.

Povratkom DŽejmsa Hardena Hjuston Roketsi uspeli su da prekinu fantastičnu seriju pobeda Golden Stejta koja je trajala od 22. novembra 2017. (116:108). Da su možda jedini kadri da poremete planove Voriorsa na Zapadu potvrđuje i podatak da su Roketsi seriju međusobnih mečeva sa zvaničnim šampionom završili skorom 2:1.

Kris Pol postigao je 33 poena, uz 11 skokova i sedam asistencija, Harden se nadovezao sa 22 poena i osam asistencija. Na poraženoj strani Stef Kari ubacio je 19, Kevin Durant 26, a Klej Tompson svega osam poena. U borbi sa osmo mesto na Zapadu Klipersi su glatko poraženi od Jute u Solt Lejk Sitiju (125:113). Teodosić je za 32 minuta na parketu postigao osam poena, pogodivši tek tri od 11 šuteva, uz četiri asistencije i dva skoka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari