Bogdan Bogdanović: Mundobasket je bio dobra žrtva, hoću na Olimpijske igre 1EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Nešto je sporije Bogdan Bogdanović startovao na početku NBA sezone, međutim, u pobedi nad Milvokijem bio je jedan među boljima u redovima Atlante Houks (127:110). Meč je završio sa 17 postignutih poena.

Više od učinka u Atlanti Houks, Bogdanović je u Srbiji cenjen zbog iskreno ispoljenog patriotizma i spremnosti da uvek i bez izgovora igra za reprezentaciju.

S tim u vezi, „neki novi košarkaški klinci“ trebalo bi da se ugledaju na popularnog Bogija koji je i ovog leta na sjajan način predvodio saigrače na putu do osvajanja srebrne medalje na Mundobasketu.

Iako je klupska sezona tek počela, a njen kraj nije ni na vidiku, s obzirom na to da Houksi imaju veoma dobru ekipu i da bi mogli da doguraju do kasne faze plej-ofa, Bogdanović nema nikakvu dilemu u vezi sa nastupom na Olimpijskim igrama narednog leta.

– Ako me zdravlje posluži, idem. Iskreno, nismo još pričali, malo smo o tome pričali sa Takijem (Dragan Tarlać, direktor reprezentacije, prim. aut) i Karijem (Svetislav Pešić, selektor), ovako preko poruka. Možda sa nekim saigračima, čisto da vidimo gde smo, šta smo, da se čujemo, dopisivanje neko i to je to. Ništa sad, daleko je to – otkrio je Bogdanović, u razgovoru za RTS posle trijumfa u Milvokiju.

Kapiten reprezentacije Srbije uživao je na putovanju do srebra na Svetskom prvenstvu. Bilo je evidentno da je ambijent u reprezentaciji dobar i da svi zaista funkcionišu kao jedna skladna celina.

– Bilo je lepo, tek će to kroz vreme dobiti na značaju. Lepo leto iza mene, dobra žrtva, imali smo taj peh sa Borišom, ostao je živ, to je najvažnije, nije bilo nekih većih povreda ostalih igrača, vratili smo se zdravi i to je ono što je najbitnije. Mislim da je bila dobra hemija, dobro druženje.

Na klupskom planu, Bogdanović je u ekipi koja obiluje talentom, naročito u spoljnoj liniji. Svestan je svoje uloge i onoga što se od njega očekuje, bez nekakvih nezdravih iluzija da može biti apsolutni lider u konkurenciji Trea Janga i Dižontea Mareja.

– Plan je da se prvo uđe u plej-of, a onda ćemo videti. Ovo je tek početak sezone, odigrali smo prve utakmice, za sad sve ide kako treba. Hvala navijačima na podršci, hvala i ovima što se bude i ovima što dolaze da nas bodre na raznim utakmicama – poručio je Bogdanović na kraju razgovora za RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari