Trojka Bogdanovića u poslednjoj sekundi za trijumf Kingsa (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

Bogdan Bogdanović je junak Sakramenta. Srpski as je za Kingse protiv Los Anđeles Lejkersa (117:116) ubacio trojku u poslednjoj sekundi. Pobeda koja je izborena neposredno pre zvuka sirene dodatno je slađa jer su Kingsi u poslednjoj četvrtini uspeli da stignu zaostatak od čak 15 poena (89:104).

Konačni učinak Bogdanovića na ovom susretu bio je 23 poena, uz dva skoka i po jednu ukradenu loptu i blokadu. Srpski košarkaš bio je i ključni igrač cele poslednje četvrtine, pošto je upravo pri minusu od 15 poena sa dve efektne trojke uspeo da trgne celu ekipu iz letargije.

– Dugo sam radio na tom šutu. Mislim da ništa ne dolazi sa srećom, već sa posvećenošću. To je stvar sa treninga, dva driblinga, „step bek“, pa šut… Nekad uđe, nekad ne, ali čim sam izbacio loptu znao sam da ulazi – rekao je Bogdanović posle meča.

Trener Sakramento Kingsa Dejv Jerger otkrio je posle utakmice da je tokom tajm-auta odlučio da Bogdanoviću da šansu da šutira za presudan poen.

– Rekao sam mu: „Bogi, dobićeš je ovde. Ubaci je!“ Već je bio igrač utakmice bez obzira na tu poslednju akciju – naglasio je Jerger.

Američki mediji u izveštajima ističu da je Bogdanović, koji je visok 201 santimetara trojku ubacio preko Tajsona Čendlera, koji je visok 221 santimetar. Čendlerov saigrač iz Lejkersa Kajl Kuzma naveo je da niko u „jezerašima“ nije posle meča mogao da veruje kako su ispustili pobedu.

– Napravili smo grešku kod tog poslednjeg šuta. Preuzimali smo igrače, a ne mislim da je bilo neophodno da preuzimamo u takvim situacijama, što ne umanjuje njegov pogodak. Ubacio je đavolsku trojku preko našeg najvišeg čoveka, uz zvuk sirene – naglasio je Kuzma.

Sjajan meč za Kingse odigrao je i Nemanja Bjelica koji je ubacio 18 poena, uz tri asistencije i šest skokova. Od ostalih mečeva, veliko uzbuđenje bilo je na utakmici Golden Stejt – Portland (109:110). Jusuf Nurkić je za Portland odigrao meč sezone postigavši „dabl-dabl“ učinak (27 poena, 12 skokova). DŽejms Harden je u dresu Hjustona protiv Bostona (127:113) šesti put zaredom ubacio preko 35 poena, a na ovom meču zaustavio se na 45. Zanimljivo je i da je Harden od 18 pokušaja ubacio devet trojki, što mu je lični rekord karijere.

Rezultati

Hjuston – Boston 127:113

Milvoki – NJujork 112:96

Sakramento – L.A. Lejkers 117:116

Juta – Filadelfija 97:114

Golden Stejt – Portland 109:110

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari