Bogdanović kao zvezda u usponu 1Foto: EPA-EFE JOHN G

Košarkaš Sakramenta Bogdan Bogdanović dobio je pozivnicu za učešće na Ol-star vikendu NBA lige, koji će se u Šarlotu održati od 15. do 17. februara.

Srpski reprezentativac učestvovaće u utakmici „Zvezde u usponu“ na kojoj igraju mladi košarkaši koju su tek sezonu ili dve u NBA ligi.

Bogdanović će na revijalnom meču igrati za Selekciju sveta, a rival će im biti Selekcija SAD. Bivšem igraču Partizana u Selekciji sveta praviće društvo još jedan igrač sa prostora bivše Jugoslavije, košarkaš Dalasa Luka Dončić. Mada, američki mediji navode i da bi Dončić u poslednji čas ipak mogao da bude prebačen u čuveni Ol-star meč između Istoka i Zapada, pošto osim sjajnog učinka u debitantskoj sezoni za Dalas, ima i veliku podršku javnosti da se nađe na najjačoj utakmici. Trener Selekcije sveta biće Dirk Novicki, dok će Selekciju SAD sa klupe predvoditi Kajri Irving.

Bogdanović je i prošle sezone na Ol-star vikendu igrao za Selekciju sveta i izabran je za najboljeg igrača (MVP) tog meča. Tada je meč završio sa 26 poena, šest asistencija i četiri skoka. Navijače je posebno oduševio šuterskim sposobnostima sa distance, pošto je ubacio sedam trojki. Podsetimo i to da je Bogdanović propustio početak ove sezone zbog operacije levog kolena, ali da je posle oporavka brzo uspeo da se vrati u prvi tim kod trenera Sakramenta Dejva Jergera.

Narednih dana se očekuje da će poziv za Ol-star vikend, odnosno najjači meč između Istoka i Zapada, dobiti i centar Denver Nagetsa Nikola Jokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari