Bogdanović među traženim "dvojkama" 1Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Nekoliko dana posle NBA drafta koji je na programu 18. novembra počinje i „pijaca“ za slobodne igrače u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, na kojoj će se naći i reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović.

On se prema proceni uglednog „Athletica“ našao među najpoželjnijim igračima na poziciji beka šutera.

Među „dvojkama“ se ne vidi nijedan igrač koji može dobiti maksimalan ugovor, ali su Bogdan Bogdanović i Dientoni Melton navedeni kao najbolje opcije Tu su još i Evan Furnije, kao i TIm Hardavej Džunior, Kris Dan, Džordan Klarkson, Alek Burks, Kentavijus Koldvel Poup, Vesli Metjuz… Među najpoželjnijim plejmejkerima je i Goran Dragić koji je napustio ekipu Majami Hita, ali postoji šansa da tamo ostane.

Trej Burk, Redži Džekson i Šabaz Nejpir su takođe navedeni kao plejmejkeri koji će biti traženi.

Od niskih krila, Athletic je izdvojio Brendona Ingrama koji će postati slobodan igrač, ali se očekuje da od Nju Orleans Pelikansa dobije maksimalni ugovor i da ostane njihov član. Gordon Hejvard može da odabere da za 17 miliona ostane u Bostonu, a čak se spominje i da može biti trejdovan.

Demar Derozan je na istom tipu ugovora, a Džo Heris, Markus Moris, Džej Krauder, Džastin Holidej, Džoš Džekson, Kent Bejzmor, Rodni Hud, Kajl Korver i Džerald Grin izdvojeni su kao igrači koji su vrlo zanimljivi od niskih krila.

Na poziciji krilnog centra, Entoni Dejvis će od Lejkersa dobiti maksimalni ugovor, Danilo Galinari je možda najveće ime posle njega i on će privući veliku pažnju, a uz njega je tu i Davis Bertans koji je napustio Vašington, a za bivšeg šutera Partizana vlada veliko interesovanje, dok se spominju još Pol Milsap, Derik Džons Džunior, Rondej Holis Džeferson, Dario Šarić, Kris Bušar, Džamajkl Grin…

Na poziciji „pet“ Hasan Vajtsajd je naveden kao najveće ime i najpoželjniji igrač, uz Krisa Vuda, Džejkoba Poltla, Derika Fejvorsa, Montreza Herela, Nerlensa Noela, Marka Gasola, Serža Ibake, Mejsona Plamlija…

„Četvorka“ odustala od NBA drafta

Četiri srpska košarkaša odlučila su da se poslednjeg dana otkaznog roka povuku sa NBA drafta.

To su Nikola Mišković, Marko Simonović i Darko Bajo (sva trojica 1999. godište) i Filip Petrušev (2000). Filip Petrušev je bio MVP meseca oktobra u ABA ligi, kad je u proseku beležio 21,7 poen i 7,2 skoka po utakmici.

Simonović ima prosek od 16,2 poena i okruglo 10 skokova, kao i dve asistencije po meču. Mišković beleži 7,8 poena po utakmici, ali za samo 17 minuta na parketu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari