Bogdanović "pocepao" Netse 1Foto: Fonet-AP

Košem u poslednjim sekundama četvrte četvrtine, Dieron Foks je omogućio Sakramentu produžetak protiv Bruklina (100:100), ali je junak pobede domaćeg tima bio Bogdan Bogdanović.

Srpski košarkaš postigao je sedam poena u dodatnom periodu i predvodio saigrače do 116:111. Meč je završio kao najefikasniji u timu, sa 23 poena, pet skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte za 38 minuta.

– Velika pobeda za nas. Posebno nam je ovo bilo potrebno posle manjeg niza poraza koji smo imali. Radimo vredno svakoga dana, sada nam se isplatilo – srećan je bio Bogdanović, ne želeći pritom da veliča svoju partiju.

– Svaki put kažem da moramo da igramo kao tim. Danas sam ja pogađao, sutra će Dearon, treći dan će neko drugi. Mi možemo da igramo i bolje od ovoga. Imamo odličnu hemiju ovde, jako je zabavno igrati sa svim ovim momcima. Nema tajne, volimo da radimo – istakao je popularni Bogi, čiji je tim bio u seriji od pet poraza.

– Nadamo se da ćemo nastaviti da igramo isto, agresivno. Volimo da igramo brzo i da dođemo do pobeda. Možete da vidite koliko nam je značila pobeda. Zaista nismo želeli da izgubimo ovu. Lakše je oporaviti se. Imaš više želje za treningom. Mnogo je lakše kada se pobedi – rekao je Bogdanović.

Zapaženu minutažu ponovo je dobio i Nemanja Bjelica, koji je sa Minesotom doživeo poraz u Portlandu. Naš košarkaš bio je raspoložen za skokove (12), ali je ubacio svega osam poena za 34 minuta. Najefikasniji igrač te utakmice bio je Damijan Lilard sa 35 poena za pobednički tim, a jedan manje ubacio je Karl Entoni Tauns iz Minesote, koji je imao i 17 skokova.

Rezultati

Majami – LA Lejkers        113:131

Klivlend – Filadelfija         97:108

Sakramento – Bruklin      116:111, pp

Portland – Minesota        108:99

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari