BOJINOVIĆ: Najbolji rukometaši Srbije listom najavljuju pobedu u revanš susretu sa Makedonijom, ove subote u Nišu (18.00, RTS 2), kojim se završavaju pretkvalifikacije za šampionat Evrope u Norveškoj, u Drugoj grupi. Iako su u Ohridu na ravne časti podelili bodovni plen sa južnim susedima, naši igrači su uvereni da će se oni poslednji radovati, tj.

BOJINOVIĆ: Najbolji rukometaši Srbije listom najavljuju pobedu u revanš susretu sa Makedonijom, ove subote u Nišu (18.00, RTS 2), kojim se završavaju pretkvalifikacije za šampionat Evrope u Norveškoj, u Drugoj grupi. Iako su u Ohridu na ravne časti podelili bodovni plen sa južnim susedima, naši igrači su uvereni da će se oni poslednji radovati, tj. da će u foto-finišu preteći Lazarova i ekipu na vrhu tabele i kao prvoplasirana selekcija eskivirati jače protivnike u junskom baražu.
– Više je razloga za naš optimizam. Prvo, nerešen rezultat na vrućem terenu kakav je onaj u Ohridu, potvrđuje da su nam igra i forma sve bolji, jer su tamo padale i mnogo jače ekipe. Drugo, Makedonija je sasvim drugačija reprezentacija bez podrške svojih navijača, jer bez njih ne mogu da pruže više nego što znaju i umeju. Ovog puta će još biti i više opterećeni rezultatskim imperativom od nas. Konačno, verujem u simbiozu naše maksimalne motivacije i niške publike, koja poznaje i voli rukomet i zna kako se daju „krila“ igračima. Zbog svega ovoga, preuzmimamo ulogu favorita, uvereni u naš trijumf, osvajanje prvog mesta i lakši žreb – prednjači u pozitivnim prognozama Mladen Bojinović, iskusni bek „crvenih“, koji je sa devet pogodaka u prvoj utakmici pokazao da je nepravedno dugo izostavljan iz nacionalnog tima.
Višegodišnjeg prvotimca francuskog Monpeljea ne opterećuje previše saznanje da sa saigračima vodi pretkvalifikacione bitke, dok neke druge reprezentacije počinju borbu za odličja na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj.
– Zna se zbog čega i koga smo dospeli dovde, ali nemamo ništa od vraćanja unazad. Ovo je naša trenutna realnost, a od nas koji smo sve ponovo počeli od nule zavisi da li ćemo se, i kojom brzinom, vratiti tamo gde zaslužujemo individualnim i kolektivnim kvalitetom. Volje imamo, radi se i na stvaranju porodičnog ambijenta u ekipi, odnosno pozitivne i profesionalne klime oko nje. Sve mi govori da se rukometna Srbija nalazi na dobrom putu, zbog čega sam se i vratio u reprezentaciju – smatra Bojinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari