Bokseri Ametović i Toskić u drugom kolu SP, Jovanović predao meč 1Foto: Beta/Branislav Božić

Reprezentativac Srbije u boksu Omer Ametović plasirao se danas u drugo kolo Svetskog prvenstva u Beogradu, u kategoriji minimum do 48 kilograma, pošto je pobedio Muhameda Unlua iz Turske.

Devetnaestogodišnji Ametović je nakon sudara glavama u trećoj rundi doživeo potres mozga, ali je nastavio da se bori i ostvario veliku pobedu za srpsku reprezentaciju, preneo je Bokserski savez Srbije.

Do pobede i plasmana u drugo kolo bez borbe došao je 20-godišnji Džejlan Toskić u polusrednjoj kategoriji do 71 kilograma, pošto je Kasim Mundbukive iz Tanzanije na merenju imao višak kilograma.

Seniorski šampion države i osvajač bronzane medalje sa balkanskog prvenstva, u drugom kolu boskovaće protiv šampiona Rusije Vadima Musaeva.

Srpski bokser Slobodan Jovanović predao je meč kruzer kategorije do 86 kilograma Kubancu Herihu Ruisu Kordobi.

Nakon izjednačene prve runde i velike borbe u drugoj, pre početka treće selektor bokserske selekcije Srbije Milan Piperski rešio je da baci peškir i time završi meč.

„Slobodan Jovanović ima 20 godina i smatram da je on perspektiva našeg boksa. Ovo je nova kategorija koja je bila upražnjena, on je izborio takmičenje trijumfom na prvenstvu Srbije koje je nadavno održano. Siguran sam da ovo nije njegova kategorija, daleko je od ove kategorije jer ima manje kilograma, što se i videlo na samom meču. Njegov protivnik je bio daleko snažniji, viši, jači i daleko iskusniji“, rekao je srpski selektor.

„Probali smo uz tehničko-taktički deo da maksimalno pružimo otpor, u prvoj rundi je to urodilo polodom, u drugoj se već osetno videla razlika, dok sam u trećoj rundi bacio peškir da bismo sačuvali našeg takmičara. On treba da boksuje u narednom dužem periodu, tako da je logično, normalno i pedagoški bilo prekinuti posle druge runde, skinuti rukavice i pružiti ruku protivniku i krenuti dalje“, dodao je Piperski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.