Bokserski savez Srbije osnovao novo takmičenje 1Foto: Bokserski savez Srbije

Bokserski savez Srbije ponovo je posle mnogo vremena pokrenuo ekipno takmičenje, odnosno boksersku ligu.

Novo takmičenje startovaće 18. oktobra u Valjevu, gde će snage odmeriti Metalac i Loznica. Bokserska liga Srbije imaće šest klubova koji će se takmičiti po dvokružnom sistemu, a osim Metalca i Loznice učestvovaće još i Naisus (Niš), Radnički (Beograd), Radnički (Kragujevac) i Vojvodina.

Klubovi će odmeravati snage u osam težinskih kategorija, a prvi ekipni šampion Srbije znaće se u maju, kada je planiran završetak lige. Od ideje da se ponovo pokrene bokserska liga do realizacije prošlo je čak dve godine. Direktor Bokserske lige Srbije Nikola Milinković istakao je da je u pitanju takmičenje gde će bokseri moći da stiču iskustvo.

– Bokserska Liga Srbije novi je projekat BSS, sa ciljevima da bokseri stiču neophodno iskustvo, zarađuju novac, a boks podigne nivo popularnosti u Srbiji i regionu. Svaki derbi kola biće emitovan u direktnom TV prenosu na TV Arena, a kvalitet će pored mečeva najboljih boksera Srbije začiniti i sjajna scenografija, rasveta i ostali scenski efekti neophodni za spektakl – naglasio je Milinković.

Osvajač srebra na nedavno završenom Zlatnom pojasu u Rumuniji, Đorđe Bujišić, najavio je da će se njegov klub Radnički (Beograd) boriti za prvo mesto.

– Radnički sa Crvenog krsta ima veliku tradiciju pobeđivanja, zato je ceo naš tim na čelu sa trenerom Milivojem Bašićem postavio jasan cilj, a to je pehar šampiona. Ekipa je spremna, svi jedva čekamo prvo kolo, jer imamo jaku motivaciju – rekao je Bujišić.

Raspored 1. kola

Metalac – Loznica

Naisus – Radnički (Beograd)

Vojvodina – Radnički (Kragujevac)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari