Boris Beker: Cilj Novaka Đokovića je Margaret Kort i broj 24 1Boris Beker Foto: Shutterstock

Sarađivali su jedno vreme poprilično uspešno, sa pozicije njegovog trenera, Boris Beker je mogao da se uveri u igračku genijalnost Novaka Đokovića. S tim u vezi, nekadašnji nemački teniser smatra da srpski as ima jasnu motivaciju ali i inspiraciju kojom se vodi u smiraju svoje fantastične karijere.

Novak Đoković nije uspeo na Vimbldonu da dođe do 24. grend slem titule. Karlos Alkaraz je bio bolji u pet setova, međutim, upravo ta „brojka“ velika je motivacija za srpskog asa, dok je inspiracija čuvena teniserka Margaret Kort.

– Bila je to najbolja promocija našeg sporta. Zahvaljujući tome tenis je dobio milion novih navijača i sada svi jedva čekamo da se to ponovi u Njujorku ili u Melburnu. Razvija se sjajno rivalstvo i verujem da će Novak još dugo igrati. Lov na 24 grend slem trofej je njegov motiv. U tom slučaju će se izjednačiti sa Margaret Kort. Znam da je to njegov cilj. Ne da bude najbolji samo u muškoj konkurenciji, nego najbolji u svim kategorijama – tvrdi Boris Beker, nekadašnji grend slem šampion i neko ko je godinama uspešno sarađivao sa Novakom Đokovićem.

Narednu priliku za 24. grend slem trofej, Đoković će imait na US openu koji će početi 28. avgusta i tarjati do 10. septembra. Na njemu će Alkaraz želeti da sačuva titulu osvojenu prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari