Borjan: Čast je biti kapiten, ali trofeji su važniji 1Milan Borjan Foto: Beta/Branislav Božić

Golman fudbalskog kluba Crvena zvezda Milan Borjan rekao je danas da je velika čast biti kapiten crveno-belih, ali je istakao da je najvažnije da je njegova ekipa upisala još jednu pobedu i napravila još jedan korak ka cilju, odnosno ka osvajanju „duple krune“.

Zvezda je u 28. kolu Super lige Srbije pobedila Mačvu sa 2:1, a ekipu je kao kapiten predvodio Milan Borjan. Zvezdin čuvar mreže je drugi put nosio kapitensku traku na zvaničnom meču.

„Velika je čast biti kapiten u klubu kao što je Crvena zvezda, ponosan sam i na tu ulogu. Tu sam kada treba da predvodim saigrače. Svi smo tu da zajedno doprinesemo uspesima i da što više trofeja stigne na Marakanu, to je važnije nego ko od nas nosi traku“, rekao je Borjan za klupski sajt.

On je zajedno sa saigračima došao do 54. uzastopne utakmice bez poraza u domaćem šampionatu, i to posle preokreta.

„Istina, volim kada sačuvam mrežu, to je nama golmanima primarni zadatak, ali je najbitnije da smo protiv Mačve osvojili nova tri boda. Serija bez poraza je izuzetna, samo se ne opterećujemo time, već idemo korak po korak ka tituli. Napravili smo još jedan uspešan ka cilju, a to je dupla kruna, i svi smo podredjeni tom timskom uspehu“, rekao je Borjan.

Crveno-beli u sredu od 17.00 gostuju Bačkoj u okviru 29. kola Super lige, što je pretposlednji duel pred plej-of.

„Dobro poznajemo sve prednosti i mane protivnika. Ipak, sve zavisi od nas, ako budemo igrali kako umemo, verujem da neće biti problema. Takodje, i naš stručni štab uvek sjajno analizira svakog rivala, pa ćemo biti maksimalno spremni za sve što nas čeka na terenu“, kazao je Borjan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari