Bratski kviz: Kako izgleda košarkaški model NJ-47, a kako miks dva teniska šampiona i da li se u Srbiji gosti izuvaju? (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

U Fudbalskom savezu Rusije su se u susret prijateljskoj utakmici svoje reprezentacije sa Srbijom, na Dinamovom stadionu u Moskvi večeras u 18 časova po našem, istinski dali da istaknu bliskost dva slovenska naroda i to da im u goste dolazi bratski tim.

Ukazivalo se da Strahinja Eraković (Zenit), Srđan Babić (Spartak), Milan Gajić i Saša Zdjelar (oba CSKA) igraju u ruskim klubovima, deleći svlačionicu s domaćim reprezentativcima, da su pomoćnik srpskog selektora Dragana Stojkovića Goran Đorović i kormilar „zborne komande“ Valerij Karpin istog leta došli u Seltu (1997) i da su bili saigrači na Balaidosu pet godina, poziv da dođu na utakmicu su dobili nekadašnji članovi ruskih timova Nemanja Vidić (Spartak), Miloš Krasić (CSKA), Branislav Ivanović i Milan Jovanović (oba Lokomotiva)…

Snimljen je i kviz u kojem su se Karpinovi izabranici Ivan Sergejev, napadač Zenita, saigrač Erakovića, i Matvej Safonov, golman Krasnodara, gde je i Mihajlo Banjac, nekadašnji igrač Inđije i TSC, a doskora je trener bio Vladimir Ivić (doneo titulu jesenjeg prvaka, smenjen iznenada, čim je prepušteno vođstvo), takmičili u poznavanju Srbije.

Prvi zadatak im je bio da flomasterima oboje srpsku zastavu, što su uspešno odradili.

Zatim se prešlo na složenije zagonetke.

Trebalo je primetiti ko se krije iza pomešanih likova poznatih srpskih i ruskih sportista.

Sergejev je na prvo pitanje kao iz topa našao da su to košarkaške zvezde Nikola Jokić i Andrej Kirilenko, kome je nadimak po kalašnjikovu AK-47 jer sadrži njegove inicijale, a zatim i da su upareni teniski asovi Novak Đoković i Danil Medvedev.

Na sledeću enigmu, koja je bila glumačka, dobili su po šahovskih pola poena zbog remija: jedan je potrefio da je u pitanju Miloš Biković, koji karijeru gradi i u Rusiji, a drugi da je reč o jednom ruskom glumcu.

Na kraju prve runde pomešani su bili Nemanja Vidić i Sergej Ignaševič, što je pogođeno uz nedoumice oko srpskog fudbalera (mislilo se da je Sergej Milinković Savić i Hrvat Niko Kovač).

Idući zadatak su bili rebusi, koji su otkrivali prezimena srpskih fudbalera.

Na kraju trebalo je znati ponešto i o običajima i navikama u Srbiji.

Na primer, da li se Srbi izuvaju kad dođu u goste.

Za to je Sergejev zvao Erakovića da mu ovaj pritekne u pomoć…

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari