Bredli se vratio, Teo u problemu 1Foto: EPA-EFE/ MICHAEL REYNOLDS

Mada su u odličnim odnosima još iz zajedničkog perioda provedenog u Olimpijakosu, Ejveri Bredli i Miloš Teodosić direktni su konkurenti u Los Anđeles Klipersima.

Praktično od starta sezone, Teo ima malu minutažu kod Doka Riversa, koja je još i postojala dok je Bredli bio povređen, međutim sa njegovim povratkom na poslednjem meču Klipersa u Vašingtonu, srpski plej je ostao na kraju klupe, bez ikakve prilike da se dokaže. Teo je bio jedini igrač tima iz El-Eja koji se nije preznojio u Di-Siju, gde su gosti imali 22 poena prednosti u prvoj, 24 u drugoj, 21 u trećoj i osam u četvrtoj četvrtini, pre nego što su Vizardsima dopustili da serijom 27:10 u finišu naprave neočekivan preokret – 125:118.

Vašington je verovatno u ovom trenutku najturbulentnija sredina, gora i od Golden Stejta, nakon što je franšiza iz prestonice SAD došla u situaciju da se bavi potencijalnim trejdovima najboljih igrača DŽona Vola i Bredlija Bila. Vol je, navodno, žestoko opsovao trenera Skota Bruksa, što je ponovo otvorilo front prema delu ekipe koji je „za“ Bila. Već se pominje mogućnost da Bil završi u Oklahoma Siti Tanderu sa Raselom Vestbrukom i Polom DŽordžom, a kao „potvrda“ trebalo je da posluži to što su se međusobno „zapratili“ na društvenim mrežama.

Marjanović je u porazu od Vizardsa za četiri minuta u igri ostao bez poena, a ekipa je napravila minus od pet. Najefikasniji je bio Tobajas Heris sa 29 poena (12/21) i devet skokova, dok je dvocifren među starterima bio samo još Šaj Gildžius-Aleksander sa 17 poena (6/11), tri skoka, asistencije i ukradene lopte. Teodosić je bio neiskorišćena zamena u mečevima sa Milvoki Baksima, Golden Stejt Voriorsima, San Antonio Sparsima i Bruklin Netsima, u kojima je El-Ej zabeležio četiri pobede, potom je dobio deset minuta u DŽordžiji u trijumfu nad Atlanta Hoksima i ostao bez poena, da bi se ponovo vratio na klupu na gostovanju u Vašingtonu. Klipersi se sada vraćaju u „Stejpls centar“, gde će u noći između petka i subote dočekati Memfis Grizlise, drugoplasirani tim Zapada.

Rezultati

Orlando – Toronto 91:93

Vašington – LA Klipers 125:118

Majami – Bruklin 92:104

NJujork – Portland 114:118

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari