Britanski milijarder potvrdio ponudu za kupovinu Junajteda 1foto EPA-EFE/TIM KEETON

Kompanija Ineos, britanskog milijardera Džima Retklifa, potvrdila je danas da je dala ponudu za kupovinu Mančester junajteda, obećavajući da će taj tim Premijer lige ponovo učiniti najboljim fudbalskim klubom na svetu.

Retklifova kompanije takmičiće se sa katarskim šeikom Jasimom bin Hamadom Al Tanijem, koji je u petak dao ponudu za kupovinu Junajteda od porodice Glezjer.

„Možemo da potvrdimo da su ser Džim Retklif i Ineos dali ponudu za većinsko vlasništvo nad fudbalskim klubom Mančester junajted. Ambiciozni smo i veoma konkurentni i želeli bismo da investiramo u Mančester junajted kako bi taj klub ponovo postao klub broj jedan na svetu“, navodi se u saopštenju kompanije.

Retklif, koji je prošle godine neuspešno pokušao da kupi Čelsi dajući ponudu od 4,25 milijardi funti, rođen je u Feilsvortu, u okolini Mančestera, veliki je navijač Junajteda. On je jedan od najbogatijih ljudi u Velikoj Britaniji čije se bogatstvo procenjuje na 15 milijardi dolara.

Nakon neuspeha sa Čelsijem, Retklif je izjavio da bi pokušao da kupi Junajted, ali da su ga braća Džoel i Avram Glejzer obavestili da klub nije na prodaju. Međutim, oni su od tada promenili stav i Retklif se sada uključio u proces nadmetanja.

Ineos grupa je vlasnik francuskog kluba Nica i švajcarskog kluba Lozana.

Klub sa Old Traforda je u vlasništvu porodice Glejzer od 2005. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari