Brojne implikacije u AFC i NFC za poslednje mesto koje vodi u plej of 1Foto: EPA-EFE/PETER JONELEIT

San Francisko Fortinajnersi su pobedili Rejderse u produžetku sa 37:34, u okviru 17. kola.

Na 12 pobeda u sezoni ostali su Minesota Vajkingsi, koji su izgubili od Grin Bej Pekersa sa 41:17. Eron Rodžers kompletirao je 15 od 24 dodavanja za 159 jardi, uz jedan tačdaun, a na drugoj strani je Kirku Kazinsu čak triput presečena lopta.

Fantastična odbrana Pekersa za osmi trijumf u sezoni, četvrti u nizu, i sada kontrolišu svoju sudbinu u borbi za plej-of.

Sijetl Sihoksi su bili ubedljivi sa Njujork Džetsima 23:6, a Đino Smit je kompletirao 18 od 29 pasova za 183 jarda, uz dva tačdauna, oba u prvom poluvremenu.

Džetsi više nemaju šansu za plej-of, dok su Sihoksi prekinuli seriju od tri poraza. Za plasman u plej-of, treba im da pobede Remsa, a da Pekersi ne pobede Lajonse.

U derbiju Los Anđelesa, Čardžersi su savladali Remse sa 31:10, na krilima sjajnog kvoterbeka Džastina Herberta, koji je kompletirao 21 od 28 pasova za 212 jardi, uz dva tačdauna.

Blistao je i Ostin Ekeler, koji je pretrčao 122 jarda, a Čardžersi su stigli do desetog trijumfa u sezoni.

Sa druge strane, Remsi su zabeležili 11. poraz u sezoni, što je najviše za aktuelnog osvajača Superboula još od Denver Bronkosa 1999. godine.

U poslednjem meču dana, Pitsburg Stilersi savladali su Baltimor Rejvense sa 16:13 i tako su održali plej of nade, a na 56 sekundi do kraja Keni Piket bacio je tačdaun pas za Nadžija Herisa.

U AFC se za sedmo mesto u plej ofu bore Pitsburg, Majami i Nju Ingland, a upravo Petsi imaju najteži posao pošto u poslednjem kolu igraju protiv Bafala u gostima.

Pitsburg igra protiv Klivlenda, a Majami protiv otpisanih Džetsa.

Te tri ekipe imaju skor 8-8.

U NFC se za poslednje mesto u plej ofu bore Grin Bej Pekersi, Detroit Lajonsi i Sijetl Sihoksi.

Upravo na čuvenom Lembo Fildu u Viskonsinu u poslednjem kolu igraju Grin Bej i Detroit, dok Sijetl igra protiv prežaljenih Los Anđeles Remsa.

I Lajonsi i Pekersi i i Sihoksi imaju skor 8-8, pa će na kraju biti zanimljivo ko će proći u plej of.

Iz AFC u plejof su već prošli Bafalo, Kanzas Siti, Sinsinati, Baltimor i Los Anđeles Čardžersi, dok če poslednje kolo doneti pobednika divizije Jug, a u meču odluke će igrati Džeksonvil Džeguarsi i Tenesi Tajtensi.

Iz NFC su kartu za plejof čekirali Filadelfija, Minesota, Dalas, San Francisko, Tampa Bej i Njujork Džajantsi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari