Buač podigao Lale 1arhiva Foto: Starsport

Vojvodini dobro ide sa Vladimirom Buačom u ulozi vršioca dužnosti trenera.

Od kako je došao na mesto Nenada Vanića, kao četvrti šef stručnog štaba finansijski i organizaciono posrnulog kluba iz Novog Sada ove sezone, Lale nisu nijednom poražene, pa su posle remija sa Voždovcem, pobede nad Mačvom i subotnjeg trijumfa protiv Napretka (3:1), makar na 24 sata, preuzele štafetnu palicu od Crvene zvezde, pre njenog sinoćnjeg superligaškog derbija sa Zmajevima i naknadnog odigravanja dva preskočena susreta.

Stefan Mihajlović, Dušan Jovančić i Nemanja Subotić pokazali su Kruševljanima ko je gazda na „Karađorđu“, a poslednji u nizu golgetera za crveno-bele autor je prelepog gola sa više od 20 metara, odakle je „bombom“ prelomio utakmicu, u kojoj je čast gostiju spasao bivši igrač Vojvodine Enver Alivodić.

– Pred utakmicu protiv Mačve, u prošlom kolu, rekao sam da moramo da stvaramo kult domaćeg terena, a danas se samo potvrdilo da nikom neće biti lako na „Karađorđu“. Ipak, ne treba ni da budemo u euforiji, već da se pripremamo za narednu utakmicu, a to je Kup protiv Dinama iz Pančeva. U taj meč moramo ući maksimalno ozbiljno, jer za nas je baš svaka naredna utakmica najbitnija i od krucijalnog značaja – pokušava da drži „budnom“ svlačionicu tridesetdvogodišnji trener, koji je posle odrastanja u fudbalskoj školi Vojvodine na istoj adresi proveo prvih šest sezona seniorske karijere.

Pre Buačove prekomande sa mesta pomoćnika na poziciju „šefa parade“ prethodili su debakl u duelu sa Spartakom (0:5) i gubitak sva tri boda od Partizana – oba pred domaćom publikom – a drugom vezanom slavlju kod kuće u dobroj meri kumovao je osamnaestogodišnji Radovan Veselinović.

– Ko ga ne zna za njega bi rekao da je sjajan štoper, da ima 20 i više godina, da je siguran, stabilan, pametan i dobro čita igru, ima samopouzdanje na visokom nivou… A, Raši je to bio tek prvi meč za najjaču postavu – imao je v. d. trenera razloga za kršenje sopstvenog principa o javnom neisticanju pojedinaca i pohvale na račun odličnog debitanta, inače „oblikovanog“ u mlađim kategorijama Lala.

Na Gruziju za 400 dinara

Fudbalski savez Srbije odredio je cene ulaznica za duel najboljih reprezentacija naše zemlje i Gruzije, u zadnjem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018, 9. oktobra na stadionu Crvene zvezde. Pogled sa Severa i Juga košta 400 dinara, za mesta na istočnoj tribini treba izdvojiti 800 (bok) i 1.000 (centar), a na Zapadu 1.000 (bok) i 1.200 dinara (središnji deo).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari