Burne reakcije nakon objave da Đoković nije nominovan za nagradu ATP za sportsko ponašanje: Često na terenu nije "dostojanstven" 1Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Srpski teniser Novak Đoković nije se našao među nominovanima za nagradu „Stefan Edberg Sportsmanship Award“, godišnje priznanje koje dodeljuje Asocijacija teniskih igrača (ATP).

Nagrada koja nosi ime po bivšem švedskom teniseru dodeljuje se igračima za sportsko i fer ponašanje, profesionalizam i aktivnosti van turnira, a činjenica da se Đoković nije našao čak ni među 11 nominovanih izazvala je burne reakcije.

U polemiku su se uključile legendarne teniserke Martina Navratilova, Kris Evert i Rene Stabs, koje su smatraju da se Đoković često na terenu ne ponaša „dostojanstveno“.

„Đoković nije veliki džentlmen na terenu, loše se ponaša i lomi rekete. Dostojanstven je u porazima, to mu priznajem, ali ova nagrada je za sportsko ponašanje na terenu i van njega i tu ne treba mešati ostale stvari“, izjavila je Rene Stabs.

Burne reakcije nakon objave da Đoković nije nominovan za nagradu ATP za sportsko ponašanje: Često na terenu nije "dostojanstven" 2

Foto: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

 

Ova izjava izazvala je burne reakcije na društvenim mrežama, a u raspravu su se uključile i Kris Evert i Navratilova, koja je, takođe imala primedbe na račun srpskog tenisera.

Đoković, koji je profesionalac od 2003. godine, nikada nije dobio ovu nagradu, a ove godine su nominovani Kameron Nori, Karlos Alkaraz, Kasper Rud, Feliks Ože-Alijasim, Franses Tijafo, Grigor Dimitrov, Hubert Hurkač, Lorenco Museti, Mateo Beretini, Maksim Kresi i Rafael Nadal.

Prvi dobitnik „ATP Sportsmanship Award“ bio je Amerikanac Artur Eš 1997. godine, a od 2004. nagrađivani su samo Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari