Ćavi i Emeri "u klinču" 1Ćavi Hernadez foto EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Barselona je, uz ogromnu dozu sreće, slavila na terenu Viljareala u poslednjem kolu Primere (1:3). Bila je to prva ovosezonska pobeda Barse na gostovanju u domaćem prvenstvu. Nakon meča došlo je do verbalnog „okršaja“ između domaćeg trenera Unaija Emerija i gostujućeg, Ćavija.

Uspeo je Ćavi, zaista na volšeban način, u okolnostima kada su Barsi povređeni ponajbolji igrači (Pedri, Ansu Fati, Serhi Roberto), a Kun Aguero je blizu odluke da završi sa karijerom zbog srčanih problema, da ostvari i drugu pobedu u Primeri otkad je preuzeo vođenje ekipe od Ronalda Kumana.

Problemi su se uvećavali i tokom utakmice, s obzirom na to da je zbog povrede butnog mišića igru morao da napusti Žordi Alba, dok je Arauho osetio bolove u desnom kolenu.

I u takvim okolnostima, uz veliku dozu sreće, Barsa je golovima De Jonga, Memfisa Depaja i Kutinja slavila na veoma teškom gostovanju.

Posle meča, došlo je do verbalnog „okršaja“ između Ćavija, trenera Barse i Unaija Emerija, šefa struke Viljareala. Trener Žute podmornice nije želeo da se rukuje sa Ćavijem posle utakmice; razmenjivane su rečenice povišenih tonova, a Emeri je svoje ponašanje obrazložio ljutnjom jer u prvom poluvremenu igranje rukom Pikea, kojeg je udarila lopta nehotice, nije okarakterisano prekršajem za najstrožu kaznu.

„Očekujem objašnjenje. Taj penal… Neko mora da objasni šta se dogodilo, jer to zaslužujemo. Jasno je da je Pike igrao rukom. Mislim da ovakva situaacija nije dobra, jer Barselona može pomisliti da ima moć nad sudijama“, razmišljanja je Emeri.

Trener Barselone nije želeo da govori o tome na konferenciji za medije.

„Očekivao sam rukovanje sa Emerijem. Ne razumem zbog čega je ljut. Takve stvari se dešavaju u fudbalu. Ne želim da pričam o sudijama, njihov posao je tažek. Nisam ovde da sudim je li bilo igranja rukom ili ne. Pored toga, postoji i VAR. Sudijama nije lako, izuzetno ih poštujem. Nekada vam pomognu, nekada ne“, diplomatičan je bio Ćavi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari