Ćavi: Opljačkani smo u sopstvenoj kući 1Ćavi Hernadez foto EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Sutrašnji meč Barselone sa Kadizom u La Ligi bio je povod da se Ćavi ponovo obrati javnosti i potvrdi da još uvek nije preboleo nedavnu eliminaicju Barse od Ajntrahta u četvrtfinalu Lige Evrope.

Mladom stručnjaku veoma je zasmetala činjenica da je 30 hiljada navijača Ajntrahta prisustvovalo revanšu (2:3) iako je prema propisima UEFA domaćin bio u obavezi da gositma obezbedi samo 5.000 ulaznica.

Zatajile su domaće pristalice, njih oko 20 hiljada zamrzlo je sezonske ulaznice, a vakuum su iskoristili navijači Ajntrahta.

„Kada smo izašli iz hotela, već sam osetio da je loše počelo. Nismo mogli da uđemo kroz prvi tunel, sve sve je bilo protiv nas, opljačkani smo u sopstvenoj kući. Bila je to veoma loša noć u svakom pogledu. Sada je vreme da se fokusiramo na plasman u Ligu šampiona, u toj borbi sve zavisi od nas za razliku od šampionske trke u kojoj se ne pitamo samo mi. Atmosfera je uticala na igrače, nisu se osećali kao kod kuće“, jadikuje Ćavi.

Trener Barselone još jednom je pozvao navijače da budu strastveni i da redovno dolaze na utakmice Barse, bez obzira na reputaciju i atraktivnost rivala.

„Ukoliko Real ispusti bodove večeras mogli bismo da priđemo na jednocifren broj bodova, ali moramo da pobedimo. Sve je uzalud ukoliko ne trijumfujemo sutra, ali i u narednim utakmicama. Primarni cilje je da sledeće sezone budemo u Ligi šampiona, ako kasnije budemo mogli da se takmičimo i za trofej to će biti još bolje“, podsetio je Ćavi da se večeras igra derbi u Sevilji gde će domaćin ugostiti Real Madrid.

Dodatni motiv za igrače Barselone je stoprocentan učinak u Primeri u prethodna dva meseca i sedam uzastopnih pobeda među kojima su i slavlja upravo nad Realom i Seviljom.

„Na gostovanju Levanteu smo bili dobri na momente, u Frankfrutu takođe, ali smo izgubili više lopti nego ikad i to mnogo utiče na nas. Dostigli smo veoma visok nivo i protiv Madrida i protiv Sevilje i sada je jasno da smo u padu u odnosu na te utakmice. Pitanje je vremena, strpljenja i verovanja. Nemamo druge osim da vredno radimo. Protiv Osasune smo uspeli da pobedimo iako je rival igrao sa pet u poslednjoj liniji. Zavisi rasplet od mnogo stvari, da li si efikasan ili ne. Pre neki dan smo imali pet ili šest čistih šansi da povedemo, potrebno je da budemo objektivni, kritični i samokritični.“

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari