Ćavi posle debakla od Reala: Vreme je da reagujemo, moramo da naučimo da se bolje borimo 1foto EPA-EFE/Adam Vaughan

Imala je Barselona minimalnu prednost pred revanš Kupa kralja na Kamp Nou, ali je pred dupke punim tribinama doživela poniženje od najljućeg rivala. Real Madrid se plasirao u finale deklasiravši Barsu sa 4:0.

Još od Ivana Zamorana i njegovog het-trika 1995. nije se dogodilo da neki fudbaler Reala postigne tri gola na derbiju protiv Barselone.

Karimu Benzemi je to uspelo u revanšu polufinala Kupa kralja. Francuski centarfor je bio najzaslužniji za prolaz Madriđana u finale i to na terenu naljućeg protivnika.

Uz tri gola, Benzema je asistirao Vinisijusu za početno vođstvo.

Francuski centarfor, alžirskih korena, sinoć je postao i prvi fudbaler Reala, posle Ferenca Puškaša sredinom 60-ih godina prošlog veka, koji je het-trik postigao na Kamp Nou.

Ćavi, trener Blaugrane, bio je razočaran konačnim ishodom. U svom sumiranju utisaka, pak, nije želeo da alibi traži u odsustvu trojice izuzetno bitnih fudbalera: Pedrija, De Jonga i Dembelea.

Barselona je prvo poluvreme odigrala veoma dobro, da Vinisijus nije postigao gol u smiraj uvodnih 45 minuta, i to u kontri, utisak bi bio da je Barsa bila daleko konkretnija i bolja.

– Teška i bolna noć. Moramo da naučimo da se bolje borimo. Ostaje nam prvenstvo i neophodno je da nastavimo dalje, vreme je da reagujemo. Igrali smo bolje nego što to rezultat govori. U prvom poluvremenu smo bili vrlo dobri, ali je Real iskoristio brzu tranziciju i stigao do vođstva. Ubio nas je gol za 2:0. Šteta, ali moramo da budemo samokritični i da priznamo da je drugo poluvreme bilo loše. Imali smo odlično poluvreme, ali ako ne iskoristiš svoje trenutke moraš da očekuješ kaznu – poručio je šef struke Barselone.

Uprkos teškim momentima, Ćavi je priznao da je Real na kraju bio bolji i umešniji.

– Ostaje gorak ukus, ali sutra se već okrećemo Đironi sa ciljem da pobedimo i da osvojimo Primeru. Večeras su odlučili detalji koje nismo kontrolisali. Bili smo van ravnotteže, nije bilo reda. Čestitam Realu na drugom poluvremenu, to je ekipa koja ne prašta. Šteta, bili smo motivisani i uzbuđeni, igrali smo protiv osvajača Lige šampiona.

Mladi stručnjak je uveren da se, na psihološkom planu, ovako ubedljiv poraz neće odraziti na njegove izabranike.

– Prošle godine smo pobedili 4:0 i nismo osvojili ništa. Ove godine možemo da osvojimo Prvenstvo. Poraz je ubedljiv, ali smo dali ve od sebe. ponosan sam na ekipu. Ovo nije moja najgora noć, pamtim i gore. Tim je imao identitet, igrali smo protiv šampiona Španije i Evreope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari