Čeferin o osnivanju Superlige Evrope: Nadam se da će imati predivno takmičenje sa samo dva kluba 1foto EPA-EFE/Alexandros Beltes

UEFA se oglasila nakon današnje presude Suda pravde Evropske unije (TJUE) u vezi sa Superligom Evrope.

TJUE je naveo da su UEFA i FIFA zloupotrebile „dominantni položaj“ u svojim postupcima protiv stvaranja Superlige preteći sankcijama desetinama klubova uključenih u projekat.

Aleksander Čeferin, predsednik UEFE, ponovno je bio odlučan u vezi s mogućnošću ostvarivanja Superlige, podcenjujući napore Real Madrida i Barselone i ističući jedinstvo svih evropskih klubova.

„Mogu stvoriti šta god žele. Nadam se da će imati predivno takmičenje sa samo dva kluba“, rekao je Čeferin, istovremeno šaljući poruku pokretačima Superlige.

„Nisam siguran jesu li Madrid i Barselona svesni šta rade. Fudbal nije na prodaju“.

Predsednik UEFE poziva na jedinstvo i zagovara zajednički front navijača koji „vole fudbal“ protiv Superlige, piše katalonski list Mundo Deportivo.

„Ljudi koji volite fudbal, nemojte brinuti. Ako želite fudbal, morate biti usklađeni s njim. Razgovarali smo o otvaranju različitih takmičenja“.

I koristeći nadolazeće božićne praznike, napravio je poređenje: „Ispod drveta treba staviti pravi fudbal, onakav kakav bi trebao biti“.

Što se tiče presude evropskog suda, Čeferin je objasnio: „Vidimo odluku kao priliku za poboljšanje nekih pravila. Ali fudbal ostaje ujedinjen, zato svi zainteresovani razgovaramo zajedno. Postoji jasna razlika između TJCE-a i same presude. Presuda je stvarno pozitivna“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari