Barselona i Real na sudu traže dozvolu za osnivanje Superlige, Crvena zvezda među pozvanima za učešće u takmičenju 1Florentino Perez i Žoan Laporta. Foto: EPA-EFE/MARISCAL

Real Madrid i Barselona još uvek ne odustaju od pravljenja Superlige Evrope, a kako prenosi „El Mundo Deportivo“, predsednici Florentino Perez i Žoan Laporta dozvolu za osnivanje takmičenja tražiće preko Evropskog suda.

Kako piše katalonski dnevni list, ukoliko presuda bude u korist španskih giganata, liga koja je prvobitno zamišljena kao takmičenje u kome bi učestvovalo 12 najbogatijih klubova sa Starog kontinenta dobiće novi format, a mesto bi dobila i Crvena zvezda.

Potencijalni organizatori planiraju da uvrste 60 klubova u sistem, a kroz više dizivija bi bili uključeni i klubovi poput Crvene zvezde, Anderlehta, PSV, Fejnorda, piše „Mundo Deportivo“.

Ročište na Evropskom sudu pravde je zakazano za četvrtak 21. decembra, a u slučaju pozitivne presude Barseloni i Realu bi se pridružili i ostali velikani, kao i mnogi klubovi koji prvobitno nisu bili pozvani da učestvuju u takmičenju.

Osnivanje Superlige Evrope je objavljeno još u proleće 2021. godine, uz razrađen sistem takmičenja i mogućnosti velikih zarada.

Tada su ideju predstavili Juventus, Real Madrid, Milan, Barselona, Liverpul, Mančester junajted, podršku su pružili Mančester siti, Arsenal, Totenhem, Čelsi, Atletiko Madrid i Inter, a za predsednika je izabran aktuelni prvi čovek Real Madrida Florentino Perez.

UEFA i predsednik Aleksander Čeferin su 2021. uspeli da sačuvaju Ligu šampiona i elitni fudbal u svojim rukama, zbog čega se veliki broj klubova isključio iz priče, a na kraju su ostali samo Real i Barsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari