Čeferin: Šekularac obeležio jednu epohu 1Photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT )

Fudbalski klub Crvena zvezda održaće komemoraciju Dragoslavu Šekularcu sutra u 11 časova, dok je sahrana istog dana u 14.30. Komemoracija će biti održana u Medija centru stadiona „Rajko Mitić“, a druga Zvezdina zvezda biće sahranjena u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Zbog sahrane „druge Zvezdine zvezde“ početak zimskih priprema je pomeren za jedan dan. Prvotimci Crvene zvezde umesto u četvrtak, na prvoj prozivci trenera Vladana Milojevića posle zimske pauze pojaviće se u petak, 11. januara, tačno u podne.

Vest da je umro Dragoslav Šekularac obišla je ceo svet, a saučešće povodom njegove smrti izrazio je i predsednik UEFA Aleksandar Čeferin.

Crvenoj zvezdi je povodom smrti Šekularca stiglo i pismo iz UEFA.

– Poštovani gospodine predsedniče Svetozare Mijailoviću, primite moje iskreno saučešće povodom smrti Dragoslava Šekularca. Ostaće upamćen kao jedan od najvećih i najvoljenijih jugoslovenskih fudbalera, koji je obeležio jednu epohu evropskog i svetskog fudbala. Ostaće upamćen kao veliki šampion, koji je osvojio pet titula prvaka i tri kupa sa Crvenom zvezdom, a posebno će se pamtiti njegovi nastupi na Evropskom prvenstvu 1960. godine u Francuskoj kada je vodio Jugoslaviju do velikog finala sa SSSR i srebrne medalje. Još za života stekao je status legende i bio uzor brojnim generacijama velikih fudbalera. Bio je igrač ispred svog vremena čije se fudbalske čarolije, driblinzi i golovi i danas pamte i prepričavaju. Svi mi koji smo rasli uz jugoslovensku reprezentaciju, uvek ćemo ga čuvati u najlepšem sećanju – naveo je prvi čovek Evropske fudbalske unije Aleksandar Čeferin povodom smrti legendarnog Dragoslava Šekularca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari