Cela petorka "u civilu" 1Foto: STARSPORT

Navijači Partizana pamtiće ovu sezonu i po tome što su njihovi ljubimci uspeli da iz abaligaške borbe za plej-of ispadnu mnogo pre kraja regularnog dela.

Crno-beli su toliko zabrljali i ugrozili ovosezonske ambicije da će im subotnji duel sa Cibonom (19.00), u okviru 20. kola, poslužiti kao generalka pred meč sa Metropolitanom od kojeg će zavisti ne samo domet u Evrokupu, tačnije prolazak u Top 8, već i opstanak mnogih u klubu, kako u igračkom pogonu, tako i u upravljačkom sektoru.

Trener Filipovski sigurno neće rizikovati i verovatno će odlučiti da i rovite Markusa Pejdža i Radeta Zagorca poštedi većih napora protiv Cibone. Povređeni: Erik Mika, Vil Mozli i Novica Veličković odgledaće duel u civilu. Pitanje je ko će od njih trojice biti spreman, tačnije osposobljen za meč sa Metropolitanom, ali je izvesno da će šansu protiv „vukova“ dobiti „neki novi klinci“ u likovima Đorđija Jovanovića, Nikole Radovanovića ili Lazara Stefanovića.

– Teške dve utakmice i teška dva putovanja su iza nas. Najvažnije će biti da se za utakmicu protiv Cibone regenerišemo, sakupimo energiju i odigramo najbolje što možemo. Najvažnije je dati sve od sebe i maksimum od onoga što imaš, a nadam se da će to biti dovoljno za pobedu. Cibona je promenila trenera, doveli su i neke nove igrače kao što je Planinić na poziciji centra. Sa druge strane, mi ćemo igrati sa jednim centrom Jankovićem i jednom četvorkom Tomasom, tako da će spoljni igrači morati da pomognu na unutrašnjim pozicijama – poručio je Filipovski.

Cibona se nalazi u opasnoj zoni, na samo dve pobede više od pretposlednjeg čačanskog Borca. Ni dolazak srpskog stručnjaka Vlade Jovanovića rezultatski gotovo ništa nije promenio; „vukovi“ su u seriji od tri abaligaška poraza na poslednje četiri utakmice.

Srpski predstavnici, FMP i Borac, takođe u subotu, odigraće vrlo bitne mečeve u borbi za opstanak protiv Igokee u Železniku, odnosno Čačku sa Cedevita Olimpijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari