Čelsi blokirao Barselonu: Aspilikueta još dve godine u Londonu 1Foto: https://www.chelseafc.com/

Dugo je Barselona pokušavala da angažuje Sezara Aspilikuetu, nedavno je stupila i u direktne pregovore sa Čelsijem, međutim, verovatno iziritirani time što su im Katalonci uzeli Žila Kundea, u Londonu su rešili da Barsi riterniraju ostankom na Stamford bridžu iskusnog defanzivca.

Sezar Aspilikueta sigurno će u Čelsiju ostati do 34. godine života. „Plavci“ su imali opciju u ugovoru sa igračem da bude automatski produžen u slučaju da fudbaler doigra određeni broj utakmica.

U želji da osveže poslednju liniju, posle odlazaka Kristensena i Ridigera, prvo su rešavali goruća pitanja dovođenjem Kulibalija iz Napolija. Nameračili su se potom na Fofanu iz Lestera, međutim, nakon što su „lisice“ odbile svaku od opcija da „prodaju“ svog štopera, odlučili su da produže saradnju sa igračem koji može da pokriva pozicije desnog štopera i beka.

Iako su prethodno stupili u pregovore sa Barselonom, tražeći deset miliona evra na ime obeštećenja, u Čelsiju su potom rešili da odbiju Katalonce.

„Zaista sam srećan što ću produžiti boravak u Čelsiju, mojoj kući. Prošlo je gotovo deset godina otkako sam prvi put stigao u klub, tako da zaista osećam ljubav i uzbuđen sam bog novog projekta koji je u našim rukama. Ponosan sam kapiten i nadam se da ćemo podeliti još mnogo lepih trenutaka zajedno“, poručio je Aspilikueta, koji bi prema novom ugovoru nedeljno trebalo da zarađuje, umesto dosadašnjih 150, 180 hiljada evra.

Španac je u Čelsi stigao pre deset godina iz Marseja za nekih devet miliona evra.

Sa Plavcima je osvajao: dva puta Premijer ligu i Ligu Evrope, po jednom Ligu šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo, FA Kup, Liga kup, Super kup UEFA… Za londonski klub je odigrao 474 zvanične utakmice, postigao 17 golova i namestio još 55, a kapitensku traku preuzeo je 2019. kada je Geri Kejhil napustio klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari