Četiri kvoterbeka među kandidatima za MVP priznanje 1Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Objavljene su nominacije za individualna priznanja koja se dele na kraju NFL sezone, a ono što najinteresantnije je da su čak četvorica kvoterbekova u trci za MVP priznanje.

To su Patrik Mahoums (Kanzas Siti), Džoš Alen (Bafalo), Džejlen Hurts (Filadelfija) i Džo Burou (Sinsinati), a jedini „uljez“ na listi je vajd risiver Minesote – Džastin Džeferson.

Mahoums, Hurts i Džeferson su takođe u konkurenciji za ofanzivnog igrača godine, a pored njih u konkurenciji je i Tajrik Hil iz Majamija. Za defanzivnog igrača godine konkurišu Nik Bosa (San Francisko), Kris Džons (Kanzas Siti) i Majka Parsons (Dalas).

Za ofanzivnog rukija nominovani su Brok Pardi (kvoterbek San Francisko), Kenet Voker (raning bek Sijetl Sihoksa) i Geret Vilson (vajd risiver Njujork Džetsa), dok će se za defanzivnog rukija boriti Sos Gardner (Njujork Džets), Ejdan Hačinson (Detroit) i Tarik Volen (Sijetl). Za povratnika godine konkurišu Sekuon Barkli (raning bek Njujork Džajentsa), Kristijan Mekefri (raning bek San Franciska) i Đino Smit (kvoterbek Sijetl).

Što se tiče trenera godine u konkurenciji Brajan Dejbol (Njujork Džajents), Šon Mekdermot (Bafalo), Dag Pederson (Džeksonvil), Kajl Šenehen (San Francisko) i Nik Sirijani (Filadelfija), dok su za najboljeg asistenta nominovani Ben Džonson (ofanzivni koordinator Detroita), Demeko Rajans (defanzivni koordinator San Franciska) i Šejn Stajhen (ofanzivni koordinator Filadelfije).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari