Četiri pogleda ka tituli 1Foto: STARSPORT

Posle mnogo administrativnih peripetija i preganjanja, ABA liga startovala je sinoć sa svim nesuglasicama uguranim pod tepih.

Reginalno takmičenja počinje i sa mnogo neizvesnosti zbog epidemiološke situacije, bez prisustva publike do daljeg, ali u Srbiji i bez novinara „uživo“ jer je još uvek na snazi propis da se u zatvorenom prostoru može okupiti najviše 100 ljudi, a tu kvotu skoro popunjavaju akteri i službena lica.

Iako je tako nešto očekivano, reklo bi se i nužno, menadžment lige koji još nije formalno izabran nije izašao u javnost sa eventualnim planom B, odnosno rešenjem kako bi se takmičenje odvijalo ako se epidemiološka situacija pogorša.

Košarkaški gledano, favoriti su ekipe koje su to bile i poslednjih nekoliko godina: Crvena zvezda, Partizan, Budućnost, s tim što je ovog puta u tom društvu i Mornar, a Cedevita Olimpija je ostala u senci. Crveno-beli su se najviše i najambicioznije pojačali, Džordan Lojd, Kori Volden i Lengston Hol su novi bekovski triling, što pokazuje velike ambicije kluba.

Vratio se Marko Simonović, iz FMP-a je povučen Duop Rit, a umesto Lendria Noka, doveden je centar Emanuel Teri.

Saša Obradović ima prilično popunjenu sliku, i po širini, i  po dubini i u poziciji je prvog favorita.

Partizan je prošle sezone osujećen u borbi za dva trofeja, ostao je bez ideologa te ekipe Andree Trinkijerija, od bitnih igrača otišao je samo Kori Volden, umesto njega je došao Kodi Miler Mekintajer.

Trener Vlado Šćepanović bi trebalo da iskoristi uigranost ekipe i trenerski „kontinuitet“, s obzirom da je bio asistent Trinkijerija.

Budućnost je bila izuzetno aktivna u prelaznom roku i zamenila čitav korpus stranaca, izuzimajući Džastina Kobsa.

Rašad Von, Melvin Edžam, Vili Rid i Dragan Apić pokazatelj su visokih ambicija i ove sezone.

Mornar je kupovao kao da krize nema, Keni Gebrijel, Džastin Robinson, Tejlor Smit, te Marko Jeremić (FMP) i Aleksandar Lazić (Primorska), uz zadržan kompletan roster garancija su da je lestvica ove godine dignuta još više.

Stabilno u sredini trebalo bi da budu FMP, Igokea, odmah uz njih i Zadar, dok bi donji deo tabele mogli da popune Krka, Mega, Primorska, Cibona i novajlije Split i Borac. U ovoj sezoni ponovo će se igrati čak 26. kola, mogući su i problemi sa zarazom i nekompletnim rosterima, te je pred nama mnogo, ne samo sportske neizvesnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari