"Četverac" juri dve superligaške vize 1

Posle samo dva kola u prolećnom delu prvenstva druge srpske fudbalske divizije „zakuvalo“ se na vrhu tabele, jer je Dinamo (ne)očekivano, ali na kraju sasvim zasluženo poražen u Inđiji od domaće ekipe (2:1).

Metalac je golom Lazara Đokića u 88. minutu pobedio na gostovanju protiv Radničkog u Kragujevcu i sada ima samo dva boda zaostatka u odnosu na Vranjance. Proleter je zabeležio u drugu uzastopnu pobedu ovoga puta u Paraćinu protiv Temnića, pa Novosađani sada imaju 35 bodova, samo tri manje od prvoplasiranog Dinama. Do tridesetog prvenstvenog boda došli su i fudbaleri Sinđelića minimalcem protiv Jagodine (1:0).

Ova četiri kluba otvorili su prostor za žestoku borbu do poslednjeg kola za plasman na prve dve pozicije koje obezbeđuju plasman u Superligu. Situacija se zakomplikovala posebno u Dinamu, koji je ostao u međuvremenu bez trenera Dragana Antića, koji je postao šef struke u niškom Radničkom, a i dalje su prisutni finansijski problemi. Metalac je i dalje van one optimalne forme, iako je tim iz Gornjeg Milanovca uknjižio četiri prolećna boda. Konstantno dobru formu na startu iskazali su Sinđelić i Proleter sa maksimalnim učinkom, kao i uz činjenicu da „orlići“ imaju i gol razliku 4:0, dok Novosađani spadaju u red ekipa sa najboljom navalom u ligi sa 25 postignutih golova.

Do četvrtog prolećnog boda i konsolidacije funkcionisanja kluba stigli su i Novopazarci pobedom (1:0) protiv ČSK-a. Uzbudljiv meč odigran je i na Zemunelu gde je Teleoptik podelio bodove protiv ekipe Budućnosti iz Dobanovaca (2:2) iako su gosti bili bliži osvajanju sva tri boda koja bi ih „usidrila“ u sredini tabele. Radnički je u Pirotu u samom finišu utakmice prokockao šansu za osvajanje vrlo važna tri boda. Piroćanci su vodili sa 2:1, ali nisu izdržali do kraja pa su gosti iz Bačke Topole postigli gol za izjednačenje i zadali nove muke „ćilimarima“ u borbi za opstanak. Na dve uzastopne utakmice na domaćem terenu Radnički je od planiranih šest osvojio tek dva boda. Užičani nisu uspeli na svom terenu da pobede Bežaniju (0:0) pa su sami sebe uveli u priču koja se odnosi više na borbu za opstanak negoli za zlatnu sredinu. Jagodina je tim koji bi trebalo da do kraja prvenstva načini pravu fudbalsko čudo pa da izbori opstanak, dok je u konkurenciji za selidbu u niži rang još najmanje šest klubova pa otuda

Mreže su se zatresle 15 puta na osam utakmica, što je za tri gola bolji učinak od prethodnog 16. kola. Gosti su osvojili devet bodova, od ukupno 24, što ukazuje na startnu ujednačenost forme kod klubova nakon duge zimske pauze. Naredno 18. kolo moglo bi da donese i bolju efikasnost strelaca, a kako se prvenstvo bude odmicalo biće i više posla za arbitre na koje i već sada od strane klubova ima zamerki, ali ne i direktnih prozivanja.

 

Jovanović na klupi Dinama

Nakon što je dosadašnji šef struke Dinama Dragan Antić iznenada postao peti trener superligaša Radničkog iz Niša, Vranjanci su ekspresno rešili pitanje trenera. Na klupu je seo Radmilo Jovanović, koji je do sada bio trener ekipe Temnića 1924. Jovanović je juče odradio i prvi trening sa „žutima“.

Rezultati i tabela

*Radnički Pirot – TSC 2:2, Temnić 1924 – Proleter 0:1, Sloboda – Bežanija 0:0, Inđija – Dinamo 2:1, Teleoptik – Budućnost 2:2, Radnički 1923 – Metalac 0:1, Novi Pazar – ČSK Pivara 1:0, Sinđelić – Jagodina 1:0.

*Dinamo 38, Metalac 36, Proleter 35, Sinđelić 30, TSC 28, Inđija 25, Novi Pazar 24, Radnički 1923 22, Budućnost 21, Sloboda 19, Bežanija 18, Teleoptik i ČSK Pivara 17, Radnički Pirot 16, Temnić 1924 14, Jagodina 10.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari