Ciklon na Mauricijusu doneo nevreme u Al Itihad: Benzema u zavadi i s drugim trenerom 1Foto: EPA-EFE/STR

Saudijski fudbalski prvak Al Itihad je postigao zadovoljavajući rezultat u prvoj utakmici osmine finala azijske Lige šampiona.

Igrao je 0:0 s Navbahorom u Uzbekistanu.

U revanšu pred svojom publikom 22. februara može da se nada ulasku u četvrtfinale prvi put posle pet godina.

S obzirom na to da je Al Hilal, vodeći u saudijskom šampionatu, u kojem su među nosiocima igre Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić, obavio pola posla (3:1) na meču sa Sepahanom u Iranu, sva je prilika da će se za proboj u polufinale boriti dva tima iz novog fudbalskog raja.

Izgubljeno poverenje navijača

Al Itihadu, ipak, ne cveta cveće ove sezone.

Prepustiće domaći tron budući da ima 22 boda manje od Al Hilala, a na nevolje se nadovezao problem s francuskim golgeterom Karimom Benzemom (36), kapitenom, koga, upadljivo, nije bilo u sastavu u Uzbekistanu.

Razlog – zavada s argentinskim trenerom Marselom Galjardom, koji je u novembru prošle godine preuzeo kormilo umesto otpuštenog Portugalca Nuna Espirita Santa (već je na klupi engleskog premijerligaša Notingem Foresta).

Razmirice su izbile na videlo nedugo posle Galjardovog dolaska.

U poslednjem kolu prvog dela prvenstva Al Nasr je sa po dva gola portugalskog asa Kristijana Ronalda i Senegalca Sadija Manea preslišao Al Itihad u gostima u Džedi (5:2).

Benzema je ostao neprimetan na terenu. Pošto je bilo očigledno da ne ulaže preduzimljivi napor, navijači su ga uzeli za glavnog krivca. Zato se i povukao s društvenih mreža.

Francuz, koji je doveden prošlog leta kao slobodni igrač posle dugogodišnje uspešne karijere u Realu, nije ni sačekao zvanični raspust nego je otišao bez javljanja ikome u klubu.

Al Itihad je zbog mira u kući to prećutno prihvatio.

Zvezda klubu važnija od trenera

Benzema je nameravao da se vrati na početak priprema za nastavak izazova u sezoni, ali ga je sprečio ciklon na Mauricijusu. Stvorio se u trening-kapmu tek prošle nedelje, sa 17 dana zakašnjenja.

Galjardo mu je namenio individualne treninge, što je ovaj odbio.

Zato nije bio u kombinaciji za prvo kolo drugog dela sezone (u gostima savladan Al Tai s 3:0).

I dalje je neizvena njegova dalja sudbina, a ima ugovor do juna 2026.

Benzema se sukobio i s Nunom Espiritom Santom. I tada mu je stavljeno na teret da je bezvoljan i lenj u igri, ali je ceh platio portugalski trener, koji je prethodno vodio u Premijer ligi Vulverhempton četiri godine i zatim kratko Totenhem.

Najsjajnija zvezda tima je pošteđena jer je stožer politike kluba u svetlu sveukupnog buma saudijskog fudbala.

Znači li to da će i Galjardo uskoro biti aut?

 

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari