Cilj je dati gol 1Foto: Starsport

Kapital koji daje nadu, ali bi ujedno trebalo da ostavi budnim sve u taboru crveno-belih. Fudbaleri Crvene zvezde večeras u Pragu protiv Sparte igraju revanš meč 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope (19.00, RTS).

Srpski velikan je u prvom meču stekao zalihu u vidu rezultata (2:0), što je svakako olakšavajuća okolnost, ali ne i garancija prolaska u plej-of kvalifikacija.

Fudbaleri Sparte su još uvek daleko od uigranosti i neophodnog automatizma, a kao ilustracija navedenog može poslužiti i meč na startu domaćeg prvenstva. Bohemijans je uspeo da remizira u Pragu (1:1) i time je napravio putokaz koji bi večeras trebalo da slede i crveno-beli. Trener Vladan Milojević ume da se u taktičkom smislu prilagodi rivalu, međutim, ukoliko se u revanšu isključivo orijentiše na odbranu sopstvenog gola i kontranapade, mogao bi da se nađe u velikom problemu već u uvodnih dvadesetak minuta igre. Odbrana Sparte je u Beogradu bila krajnje krhka i vrlo porozna pri samoj formi nečega što bi zaličilo na presing. Dodatne probleme defanzivnoj liniji češkog velikana stvorila je i povreda Semiha Kaje, štopera koji je ovog leta stigao iz Galatasaraja u transferu vrednom dva miliona evra. Turčin sigurno večeras neće nastupiti, samim tim crveno-beli bi odvažnim pristupom i težnjom da onemoguće rivala da bez pritiska na poslednju liniju kreira igru, došli u situaciju da praktično jednim postignutim golom reše sve nedoumice.

– Ne smemo da se opustimo, ali kako da ne budemo optimisti posle 2:0 i onakve utakmice na našem stadionu? Najvažnije je da se mi dobro pripremimo i koncentrišemo, da pružimo još jednu dobru partiju i igramo našu igru. Verujem da ćemo proći. Igraćemo na modernom stadionu. Teren je dobar, verujem da će atmosfera biti odlična i da ćemo imati veliku podršku naših navijača. Čuo sam da je potražnja za ulaznicama veća od broja koji su nam namenili, ali verujem da će se naši navijači snaći i da će kupovati ulaznice i preko interneta – sija od samopouzdanja Filip Stojković, koji je protiv Rada dobio jak udarac u zglob, ali je uspeo na vreme da se oporavi.

Poslednja linija Zvezde i vezni red biće na velikom ispitu u Pragu. Nakon četiri vezana meča bez primljenog gola Savić i Le Talek biće na najtežem iskušenju od početka sezone. Obojica ne važe za brze štopere i ukoliko ne budu imali adekvatnu pomoć od strane Donalda i Jovičića, veznjaka zaduženih za destrukciju protivničke igre, Plavšić i saigrači iz ofanzivne linije, na čelu sa oporavljenim Beh Haimom, lako bi mogli da se nađu u izglednim prilikama. Povratkom Srnića (propustio prvi meč zbog kartona), desna strana u defanzivnom bloku ne bi trebalo da bude popustljiva, dok je levi bok krajnje upitan, sa novajlijom Rodićem i iznenađnjem u vidu Milića, Radonjića ili Adžića.

– Ukoliko u revanšu ne odigramo podjednako dobro, možemo da imamo problem. Neophodno je da u Pragu odigramo taktički dobro, borbeno, i uspeh neće izostati – poručio je Gejlor Kanga, vodeći kreativac Zvezde, u čije se završne pasove uzdaju navijači i u revanšu, kao i u odličan šut sa distance.

Rikardinjo ostao u Beogradu

Loša forma (najblaže rečeno) ili povreda, tek, Brazilac sa verovatno najunosnijim ugovorom u Crvenoj zvezdi, ostao je u Beogradu. Trener Milojević odlučio je da Rikardinja ne povede u Prag na revanš meč 3. kola kvalifikacija, što je negde i logično s obzirom na izuzetno loše partije na startu sezone. Uzgled, šef struke crveno-belih na poziciji levog bočnog napadača ima tri sasvim solidna rešenja: Adžića, Radonjića i Milića. Filip Stojković i Damjan Le Talek večeras moraju da budu na dodatnom oprezu; obojica imaju po dva žuta kartona i ukoliko u Pragu dobiju još jedan propustiće eventualni prvi duel u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Navijači na ispitu’]

Opšta pomama za kartama vlada u redovima navijača Crvene zvezde. Oni su u velikom broju krenuli za Prag. Sparta je, prema ranije napravljenom dogovoru, obezbedila hiljadu ulaznica za pristalice crveno-belih, međutim interesovanje među navijačima srpskog kluba je višestruko veće. NJih najmanje tri hiljade pokušaće da nađe karte za večerašnju utakmicu. Vrlo je važno da ne dođe ni do kakvih incidenata u gradu, pošto je Zvezda pod posebnom prismotrom od strane UEFA. Navijači su pokazali da mogu gospodski da navijaju, s obzirom an to da u prvom meču nisu napravili ni najmanji incident, a pritom su na lep način ispratili pristalice praškog kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari