Čima Moneke: Detroit bi u Evroligi stigao do plej-ina 1foto Srđan Stevanović/Starsport

Čima Moneke eksplodirao je ove sezone u dresu Baskonije i preko noći postao, ako ne najbolji igrač Evrolige, ono bar najpoželjnije pojačanje najvećeg broja navijača evroligaških klubova.

Moćna „četvorka“ nigerijske reprezentacije gostovala je u jednom od brojnih „euro“ košarkaških podkasta i ponudila nesvakidašnji odgovor, a onda i seriju argumenata na temu hipotetičkog učešća najgoreg NBA tima u evroligaškoj konkurenciji, piše Sport Klub.

„Detroit Pistonsi u Evroligi? Oni bi bili plej-in, maksimum“, rekao je 28-godišnjak iz Abudže, koji je u karijeri zabeležio dva nastupa u dresu Sakramento Kingsa.

„Maksimum“, dodao je i onda nastavio:

„To je pitanje koje bi svima trebalo postaviti, prebrojte sve mlade igrače koje imaju i zamislite njihov susret sa evropskim trenerima. To se ne bi završilo dobro…“, naglasio je Moneke razlike u pristupu i metodama rada između evropskih i američkih trenera.

Onda, podsetio je da se u Evropi i dalje igra, kako to Bogdan Bogdanović voli da kaže, „šah košarka“ u kojoj minuti nisu zagarantovani i gde se petorke rotiraju više puta u toku jedne četvrtine.

„Ne radi se o razlici u pravilima igre ili kakve košarkaške navike imaš… Ti momci koji beleže 20 poena tamo, došli bi ovde u utakmicu od 40 minuta u kojoj ne igraš celu prvu četvrtinu“, rekao je Moneke koji ove sezone beleži 14,2 poena, 7,4 skoka i 1,5 asistenciju u najjačem kontinentalnom takmičenju.

„Kako bi se nosili s tim? Da igraju prosečno 14 minuta po utakmici, a u NBA igraju 26“, uzvratio je pitanjem i kratko konstatovao:

„Drugačije je“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari