Cirbes u drugoj ligi Kine 1Foto: STARSPORT

Sve vreme je kuburio sa formom, u jednom trenutku, negde na sredini sezone, nije se ni „skidao“ da bi u finalu ABA lige odigrao značajnu epizodnu ulogu protiv Budućnosti.

Osvajanje regionalnog takmičenja ispostavilo se kao i „poslednji ovosezonski ples“ za Maika Cirbesa u dresu Crvene zvezde. Nemačkog reprezentativca je Milan Tomić „precrtao“ za domaću Superligu kao suvišnog stranca, zajedno sa povređenima DŽoom Reglandom i Stratosom Perperogluom.

Bila je to samo potvrda opravdanog nezadovoljstva stručnog štaba pruženim nekada veoma pouzdanog centra koji je u dva mandata oblačio crveno-beli dres. Rastanak se nametnuo kao jedini shvatljiv potez obeju strana i on se dogodio u petak. Crvena zvezda je na svom sajtu objavila da je Cirbes otišao u kineski Guangdži Veižuang, koji se takmiči u tamošnjoj drugoj ligi.

Nemački košarkaš imao je ugovor sa Zvezdom do kraja sezone; crveno-beli su sa Kinezima postigli dogovor koji je podrazumevao i određeno obeštećenje (verovatno simbolično). Cirbes je u ABA ligi u proseku beležio 7,7 poena i četiri skoka za nešto više od 15 minuta provedenih na parketu po meču.

On je prethodno nastupao za Zvezdu od 2014. do 2016. godine i tada je osvojio dva prstena regionalne lige, dva pehara prvaka Srbije i jedan Kupa Radivoja Koraća. Cirbes je u dosadašnjoj karijeri nastupao i za Bamberg, Makabi iz Tel Aviva i Bajern.

Tomić poziva na oprez

Košarkaši Crvene zvezde u subotu do 17 časova dočekuju FMP u derbiju grupe A Superlige Srbije. Crveno-beli u reprizi prošlosezonskog finala igraju protiv tima koji je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka takmičenja, jer je bez nekoliko povređenih igrača i znatno podmlađenim sastavom uspeo da izbori dve ubedljive pobede na Zlatiboru i protiv dobre ekipe Borca u Železniku.

Milan Tomić, trener Zvezde, koji nije bio zadovoljan pristupom pojedinaca na utakmici u sredu, kaže da pristup ovom meču mora da bude pravi: „Znam da se često ponavljam sa rečenicama u kojima naglašavam da koncentracija, pristup i energija moraju da budu na visokom nivou. Samo pravim odnosom možemo da dođemo do bodova, protiv tima koji ima svoju fizionomiju, svoj kvalitet. Igramo na svom parketu, i ukoliko se budemo pridržavali dogovora iz pripreme za ovaj meč, očekujem da naši navijači vide dobru utakmicu dve ekipe koje žele vrh tabele u našoj grupi“, rekao je trener crveno-belih.

Gagić kažnjen, ili nije?

Potpuna zbrka nastala je zbog patika koje je Đorđe Gagić nosio na meču između Partizana i Tamiša u drugom kolu Superlige. Naime, prema propisima takmičenja centar Partizana trebalo je da bude kažnjen, tačnije klub sa 6.000 dinara zato što je igrač nosio različite patike. Iako je i sama Superliga to zvanično objavila do kazne ipak neće doći.

Gagić je protiv Tamiša nosio Najki patike dizajnirane po potpisu Lebrona DŽejmsa s nazivom „Lebron Equality“. Kako je istaknuto u zvaničnom opisu pomenutog modela, ova serija patika napravljena je tako da svaka bude drugačije boje, jedna crna, a druga bela, kako bi se promovisale ljudske vrednosti, odnosno da svako, bez obzira na boju kože, može da ustane i slobodno kaže ono što misli. S tim u vezi, iz kluba su odmah stupili u kontakt sa Leonom Deleonom, direktorom lige, koji je nakon razgovora priznao grešku i povukao kaznu.

Raspored i tabela

3. kolo

Grupa A

subota

Crvena zvezda – FMP 17.00

Borac – Dunav 19.00

OKK Beograd – Zlatibor 20.00

Grupa B

nedelja

Novi Pazar – Tamiš 17.00

Sloboda – Mega 18.00

Partizan – Dinamik 20.30

Grupa A

1. Crvena zvezda 2-0

2. FMP 2-0

3. Borac 1-1

4. OKK Beograd 1-1

5. Zlatibor 0-2

6. Dunav 0-2

Grupa B

1. Partizan 2-0

2. Dinamik 1-1

3. Tamiš 1-1

4. Mega 1-1

5. Sloboda 1-1

6. Novi Pazar 0-2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari