"Ćorci" Bogdana, Teo odličan 1Foto:EPA_EFE_TANNEN_MAURY

Timovi iz Kalifornije za koje nastupaju srpski igrači odigrali su poslednje mečeve protiv ekipa koje bi lako mogle da se nađu u finalu Istočne konferencije.

Sakramento je rutinski izgubio od Bostona (93:104), a porazu je u dobroj meri doprineo i Bogdan Bogdanović, šutirajući iz igre 2/10.

U odnosu na Bogija, Miloš Teodosić sa 15 poena poprilično je pomogao saigračima u dresovima Klipersa da trijumfuju na terenu Toronta, ekipe sa najboljim skorom na Istoku (106:117).

Teo je bio jedan od efikasnijih u timu, uz Lua Vilijamsa, koji je kao rezerva postigao 26 poena uz sedam asistencija. Uz 20 poena, pet skokova i šest asistencija Tobajasa Herisa, Klipersi su stigli pobede, a vredan „skalp“ obeležili su i efektnim potezima u finišu kada se istakao i Boban Marjanović. Srpski centar je postigao četiri poena, ali je jedna njegova asistencija oduševila brojne zemljake u „AIR Canada“ centru, koji su u velikom broju na tribinama kad god u goste dolaze Sakramento, Klipersi, Denver ili Minesota. Kingsi su se dobro držali u meču sa Seltiksima koji ponovo nisu mogli da računaju na povređenog Kajrija Irvigna. Sjajan je bio Teri Rozir, bivši student Lujvila, koji je odlično zamenio pomenutog Irvinga. Ubacio je osam trojki iz 12 pokušaja, uz perfektan šut za dva poena 4/4, za rekord karijere: 33 poena za 36 minuta, pet skokova, tri asistencije i pet ukradenih lopti za +/- indeks „plus 18. Bogdanović je ubacio dva od deset pokušaja iz igre. Inače, Lebron Džejms je ubacio 37 poena uz 10 uhvaćenih lopti i osam asistencija u pobedi Klivlenda nad Bruklinom od 121:114. Džejms je stigao do brojke od 2.000 postignutih poena u jednoj sezoni i tako se pridružio Karlu Melounu i Majklu Džordanu kao jedinim košarkašima u istoriji NBA lige kojima je to pošlo za rukom.

Košarkaši Hjustona su pobedili Atlantu na svom terenu sa 118:99, uz četvrti tripl-dabl učinak Džejmsa Hardena od početka sezone. Harden je meč završio sa 18 poena, 15 asistencija i 10 skokova i tako vodio svoj tim do 60. pobede u sezoni. Hjustonu je ovo bila deveta uzastopna pobeda i postao je 18. tim u istoriji NBA lige koji je upisao 60 trijumfa u 74 utakmica u jednoj sezoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari